logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Dvodnevna obuka o osnovama i principima LEED sertifikacije - SGS

SGS Academy sertifikacionog tela SGS  18. i 19. 12. 2023. godine u Beogradu organizuje "Dvodnevnu obuku o osnovama i principima LEED sertifikacije".


 

Datum: 18. i 19.12.2023.

Trajanje i format obuke: dvodnevna obuka, uživo u SGS Akademiji, Beograd

Obuka posvećena sagledavanju osnovnih koncepata, principa i zahteva koje je potrebno ispuniti radi dobijanja LEED sertifikata, kao jednog od najrasprostranjenijih i međunarodno priznatih sistema za održive ili „zelene“ zgrade. Tokom ove obuke polaznici će se upoznati sa osnovnim kategorijama i zahtevima LEED sertifikacionog procesa. Tokom LEED sertifikacionog procesa, GBCI-u se podnosi dokumentacija kojom se dokazuje da je zgrada projektovana i izvedena u skladu sa zahtevima više LEED preduslova i kredita, pri čemu svaki kredit donosi jedan ili više bodova.

Koncipirana je kao kombinacija teorijskih sesija i praktičnih radionica, koje vodi predavač, tokom kojih se analiziraju pozitivni primeri iz prakse, kao i izazovi i prednosti održive gradnje i dobijanja LEED sertifikata.

Teme koje će biti obrađene na obuci obuhvataju:

• Osnovni pojmovi i definicije
• Faze tokom LEED sertifikacionog procesa i sertifikacioni nivoi
• Minimalni zahtevi projekta i preduslovi za dobijanje bodova
• Kategorije LEED sertifikacionog sistema
• Detaljno obrađivanje konkretnih studija slučaja i primera iz prakse

Kome je obuka namenjena?

Obuka je namenjena investitorima, projektantima, projekt menadžerima, najvišem rukovodstvu kompanija, licima odgovornim za održivo poslovanje i izveštavanje u kompaniji, rukovodiocima kvaliteta, kao i ostalim pozicijama u kompaniji koje utiču ili doprinose održivom poslovanju.

Predavač: Nenada Nenadić Tanasić, Mast.inž.građ., LEED AP ima preko trideset godina iskustva u građevinskoj industriji na poslovima odgovornog projektanta, odgovornog izvođača radova, projekt menadžera i projekt direktora na projektima u zemlji i inostranstvu. Održala je niz predavanja u okviru Inženjerske komore i na međunarodnim savetovanjima na temu LEED sertifikacije, energetske efikasnosti i održive gradnje.Održivom gradnjom se bavi od 2011. godine i to:

• Na poslovima LEED sertifikacije novih i postojećih zgrada
• Edukaciji za projektante, izvođače i investitore o zahtevima za projektovanje i izvođenje objekata koji će se LEED sertifikovati
• Izradi studija izvodljivosti održivih zgrada
• Edukaciji mladih u osnovnim i srednjim školama kako mogu da učine svoje škole „zelenim“

Za sve dodatne informacije ili prijavu na navedenu obuku možete se javiti na tel: 063/479 394, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..