Delatnost BSC Informativnog centra:
1. Obuke
2. Konsalting
3. Sertifikacija osoba
1. Obuke u različitim oblastima:
- Obuka za Haccp sistem administratora u skladu sa Codex Alimentarius 2020,
- FSSC 22000 sistem menadžmenta bezbednošću hrane,
- zahtevi IFS Food standarda sa internim proverama,
- zahtevi BRC Food verzija 9,
- SRPS ISO/IEC 17025:2017 - Primena zahteva standarda i interne provere,
- SRPS ISO/IEC 17020:2012 - Zahtevi za rad različitih tipova tela koja obavljaju kontrolisanje,
- Zahtevi QMS prema SRPS EN/ISO 9001,
- Zahtevi EMS prema SRPS EN/ISO 14001,
- Upravljanje otpadom,
- Energetska efikasnost ISO 50001,
- Zahtevi ISO 45001,
- Poslovno ponašanje,
- Zahtevi ISO 2231 – Kontinuitet poslovanja,
- ISMS 27001,
- Menadžment društvenom odgovornošću SR10, SMETA, BSCI i
- Upravljanje odnosima sa korisnicima u skladu sa ISO 10002
- IATF 16949 – obuka za internog auditora u autoindustriji
- VDA 6.3 Process audit – obuka za auditora procesa u autoindustriji
- VDA 6.5 Product audit – obuka za auditora proizvoda u autoindustriji
- Lean Six Sigma – metodologija za uvođenje postizanja ušteda kroz usklađivanje ritma, skraćivanje procesa i obaranje nivoa defakata
2. Konsalting:
- Implemantacija različitih sistema menadžmenta u skladu sa zahtevima ISO standarda (snimak stanja, izrada kopletne dokumentacije sistema koji se implementira, pomoć pri sprovođenju internih provera, obuka zaposlenih za primenu zahteva standarda itd.)
- Konsalting za uvođenje CE i/ili tri „A“ znaka (izrada elaborata o proceni rizika za proizvod, konsultacije pri izradi tehničkog fajla, uputstva za upotrebu, deklaracije o usaglašenosti, obeležavanja proizvoda, kao i usaglašavanje sa zahtevima relevantnih EU direktiva, harmonizovanih standarda i nacionalnih propisa).
3. Sertifikacija osoba
BSC informativni centar je jedino sertifikaciono telo u RS, akreditovano od strane ATS-a, koje vrši sertifikaciju HACCP sistem administratora. Trenutno je razvijeno 3 šeme sertifikacije, prema zahtevima SRPS ISO/IEC 17024 i to u:
- industriji mesa,
- industriji mleka i
- mlinsko-pekarskoj industriji
Osobe sertifikovane od strane BSC Informativnog centra poseduju znanja i veštine potrebne za implementaciju i održavanje HACCP sistema. Oni su u stanju da identifikuju, vrednuju i upravljaju opasnostima od značaja za bezbednost hrane u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, a fokusiranjem na kritične faze procesa, povećavaju efektivnost sistema.
Dodatne informacije
- Adresa:
- Narodnih heroja br. 2
- Mesto:
- Novi Sad
- Telefoni:
- (+381) 021 270 67 40
- E-mail:
- Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
- Web site:
- www.bsccentar.rs
- Matični broj:
- 08912734
- PIB:
- 106445997
- Godina osnivanja:
- 2009
- Akreditacije: Broj 07-008, Izdat od ATS-a, Područje akreditacije: sertifikacija osoba u oblasti HACCP sistem administratora