logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Delatnost BSC Informativnog centra:
1. Obuke
2. Konsalting
3. Sertifikacija osoba

 

1. Obuke u različitim oblastima:

  • Obuka za Haccp sistem administratora u skladu sa Codex Alimentarius 2020,
  • FSSC 22000 sistem menadžmenta bezbednošću hrane,
  • zahtevi IFS Food standarda sa internim proverama,
  • zahtevi BRC Food verzija 9,
  • SRPS ISO/IEC 17025:2017 - Primena zahteva standarda i interne provere,
  • SRPS ISO/IEC 17020:2012 - Zahtevi za rad različitih tipova tela koja obavljaju kontrolisanje,
  • Zahtevi QMS prema SRPS EN/ISO 9001,
  • Zahtevi EMS prema SRPS EN/ISO 14001,
  • Upravljanje otpadom,
  • Energetska efikasnost ISO 50001,
  • Zahtevi ISO 45001,
  • Poslovno ponašanje,
  • Zahtevi ISO 2231 – Kontinuitet poslovanja,
  • ISMS 27001,
  • Menadžment društvenom odgovornošću SR10, SMETA, BSCI i
  • Upravljanje odnosima sa korisnicima u skladu sa ISO 10002
  • IATF 16949 – obuka za internog auditora u autoindustriji
  • VDA 6.3 Process audit – obuka za auditora procesa u autoindustriji
  • VDA 6.5 Product audit – obuka za auditora proizvoda u autoindustriji
  • Lean Six Sigma – metodologija za uvođenje postizanja ušteda kroz usklađivanje ritma, skraćivanje procesa i obaranje nivoa defakata

 

2. Konsalting:

  • Implemantacija različitih sistema menadžmenta u skladu sa zahtevima ISO standarda (snimak stanja, izrada kopletne dokumentacije sistema koji se implementira, pomoć pri sprovođenju internih provera, obuka zaposlenih za primenu zahteva standarda itd.)
  • Konsalting za uvođenje CE i/ili tri „A“ znaka (izrada elaborata o proceni rizika za proizvod, konsultacije pri izradi tehničkog fajla, uputstva za upotrebu, deklaracije o usaglašenosti, obeležavanja proizvoda, kao i usaglašavanje sa zahtevima relevantnih EU direktiva, harmonizovanih standarda i nacionalnih propisa).


3. Sertifikacija osoba

BSC informativni centar je jedino sertifikaciono telo u RS, akreditovano od strane ATS-a, koje vrši sertifikaciju HACCP sistem administratora. Trenutno je razvijeno 3 šeme sertifikacije, prema zahtevima SRPS ISO/IEC 17024 i to u:

  • industriji mesa,
  • industriji mleka i
  • mlinsko-pekarskoj industriji

Osobe sertifikovane od strane BSC Informativnog centra poseduju znanja i veštine potrebne za implementaciju i održavanje HACCP sistema. Oni su u stanju da identifikuju, vrednuju i upravljaju opasnostima od značaja za bezbednost hrane u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, a fokusiranjem na kritične faze procesa, povećavaju efektivnost sistema.

 

Dodatne informacije

  • Adresa:
  • Narodnih heroja br. 2
  • Mesto:
  • Novi Sad
  • Telefoni:
  • (+381) 021 270 67 40
  • E-mail:
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Web site:
  • www.bsccentar.rs
  • Matični broj:
  • 08912734
  • PIB:
  • 106445997
  • Godina osnivanja:
  • 2009
  • Akreditacije: Broj 07-008, Izdat od ATS-a, Područje akreditacije: sertifikacija osoba u oblasti HACCP sistem administratora