logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Pravilnik o označavanju i obeležavanju tekstilnih proizvoda i srpski standardi

Pravilnik o označavanju i obeležavanju tekstilnih proizvoda i srpski standardi


 

Datum: 12. maj 2021.

Trajanje: jednodnevna obuka

Institut za standardizaciju Srbije organizuje prvi specijalizovani vebinar za stručnjake u tekstilnoj industriji. Na vebinaru će biti reči o primeni Pravilnika o označavanju i obeležavanju tekstilnih proizvoda u praksi, kao i o zahtevima odgovarajućih srpskih standarda iz ove oblasti.

Teme koje će biti obrađene: - tehničko zakonodavstvo u Srbiji, - Pravilnik o označavanju i obeležavanju tekstilnih proizvoda - nazivi tekstilnih vlakana i zahtevi iz Pravilnika za njihovo označavanje ili obeležavanje etiketom, - zahtevi za označavanje i obeležavanje etiketom specifičnih tekstilnih proizvoda, - tekstilni proizvodi čije označavanje ili obeležavanje etiketom nije neophodno, - delovi tekstilnih proizvoda koji se ne uzimaju u obzir prilikom određivanja sirovinskog sastava tekstilnih proizvoda, - metode kvantitativne analize tekstilnih proizvoda sačinjenih od mešavina tekstilnih vlakana.

Predavač:

Jelena Ivančević, rukovodilac Grupe za harmonizovane tehničke propise u Sektoru za kvalitet i bezbednost proizvoda, Ministarstvo Privrede.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 10.000,00 din. Informacije u vezi sa redovnim popustima, koji su utvrđeni prema broju i kategorijama učesnika, proverite na tel. 011/3409-340.

Prijavite se na sledećem linku: https://forms.gle/EAQJBhSs57QdDyds5

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.