logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Besplatni vebinar „U susret drugoj generaciji Evrokoda 2“

Besplatni vebinar „U susret drugoj generaciji Evrokoda 2“


 

Datum: 15. septembar 2021. godine

Trajanje: jednodnevna obuka

Prvom generacijom evrokodova, koja obuhvata 59 tehničkih specifikacija za projektovanje i proračun građevinskih konstrukcija, ostvaren je cilj uspostavljanja harmonizacije u projektovanju građevinskih konstrukcija. Na ove standarde poziva se Pravilnik za građevinske konstrukcije ("Sl. glasnik RS", br. 89/2019, 52/2020 i 122/2020.), čime oni pružaju podršku primeni propisa za projektovanje, izvođenje i održavanje građevinskih konstrukcija.

U cilju pojednostavljenja postojećih i razvoja novih delova koji prate razvoj građevinske industrije, povećanja harmonizacije, uključivanja aspekata procene, ponovne upotrebe i obnove postojećih konstrukcija i unapređenja zahteva za robustnost., identifikovana je potreba za novim verzijama evrokodova. Nove verzije standarda Evrokod 2, kao i standarda EN 1990, EN 1991-1-2, EN 1991-2 i EN 1996-3 već su u fazi javne rasprave. Ove verzije standarda počinju oznakom naSRPS EN 199X i dostupne su za čitanje registrovanim korisnicima na veb-sajtu.

Cilj ovog vebinara je predstavljanje predstojećih značajnih izmena u standardima za projektovanje betonskih konstrukcija i podsticanje stručne javnosti da se uključi u javnu raspravu davanjem komentara na tekstove nacrta.

Vebinar je namenjen široj publici iz oblasti građevinarstva: projektantima, izvođačima, zakonodavcu, proizvođačima, investitorima, profesorima i predavačima, organizacijama koje se bave razvojem softvera, kao i zainteresovanima koji primenjuju standarde za ispitivanje i izvođenje konstrukcija i proizvoda.

Predavači: Dr Nikola Tošić, Universitat Politècnica de Catalunya, član komisije za standarde U250-2 Dr Nenad Pecić, vanredni profesor, Univerzitet u Beogradu Građevinski fakultet, član komisije za standarde U250-2 Dr Zoran Brujić, vanredni profesor, Fakultet tehničkih nauka Univerzitet u Novom Sadu, član komisije za standarde U250-2 Dr Danijel Kukaras, vanredni profesor, Građevinski fakultet Subotica Univerzitet u Novom Sadu, član komisije za standarde U250-2 Jelena Skoković, ISS, sekretar komisije za standarde U250-2.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/6NCevyNA7XUWMkLu6

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.