logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Interne provere sistema menadžmenta u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017

Interne provere sistema menadžmenta u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017


 

Datum: 16. i 17. septembar 2021.

Trajanje: dvodnevna obuka

Interena provera je jedan od zahteva koji mora da ispuni svaka akreditovana laboratorija za ispitivanje/etaloniranje. Kombinacijom sa preispitivanjem od strane rukovodstva, interna provera dovodi do prilika za poboljšanja sistema menadžmenta i operativnih aktivnosti laboratorije (uzorkovanje i ispitivanje/etaloniranje). Preporuka je da lica koja upravljaju proverom, timovi za proveru i proveravači, ovu aktivnost realizuju u skladu sa Uputstvom za proveravanje sistema menadžmenta (ISO 19011).

Ovaj vebinar je koncipiran kao kombinacija teorijskih instrukcija predavača, njihovih praktičnih preporuka za primenu pojedinačnih zahteva standarda za akreditovanje laboratorija i uputstva za interne provere, kao i samostalnih i grupnih vežbi učesnika. Pored toga, vebinar će biti prilika za diskusiju o problemima u tumačenju pojedinih zahteva standarda sa kojima se učesnici susreću u praksi.

Teme koje će biti obrađene na vebinaru obuhvataju:

– struktura i zahtevi standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017,

– uputstvo za proveravanje sistema menadžmenta SRPS EN ISO 19011:2018

Pored zahteva za sprovođenje interne provere, vebinar će obuhvatiti primere i praktične vežbe za organizovanje i sprovođenje interne provere.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen rukovodiocima kvaliteta, tehničkim rukovodiocima i osoblju laboratorija za etaloniranje/ispitivanje, koji su uključeni u aktivnosti sistema menadžmenta i/ili tehničke aktivnosti u akreditovanim laboratorijama, kao i u realizaciju procesa interne provere.

Predavači:

Draga Kolar, član Komisije KS CASCO u ISS-u, proveravač sistema menadžmenta organizacija i laboratorija, menadžer za obuke iz oblasti sertifikacije sistema menadžmenta i akreditacije laboratorija.

Tamara Đekić, član Komisije KS CASCO u ISS-u i zaposlena na poslovima kvaliteta u Grupi za sertifikaciju u Direkciji za mere i dragocene metale.

Posebna pogodnost u vezi sa ovim vebinarom jeste to što materijal za obuku uključuje i uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017 i SRPS EN ISO 19011:2018 (u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 18.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 9 h do 16:30 h.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/vcbRaZdTWb5wfaPj9

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.