logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Tumačenje zahteva SRPS ISO 14001:2015 i preporuke za njegovu primenu

Tumačenje zahteva SRPS ISO 14001:2015 i preporuke za njegovu primenu


 

Datum: 3. novembar 2021. godine

Ovom obukom učesnici mogu da steknu nova znanja zahvaljujući kojima će unaprediti i olakšati primenu sistema menadžmenta zaštitom životne sredine (EMS) u svojim organizacijama. Vebinar je koncipiran tako da bude od koristi učesnicima koji su već upoznati sa standardom SRPS ISO 14001:2015 i žele da poboljšaju EMS, kao i onima koji se tek upoznaju sa standardom i kojima su potrebna objašnjenja u njegovoj primeni. Uz konkretne primere i niz vežbi, učesnici će imati priliku da praktično primene stečeno znanje o principima EMS-a i da diskutuju o problemima u tumačenju pojedinih zahteva standarda sa kojima se sreću u praksi
Biće obrađene sledeće teme: hronologija i razvoj ISO 14001, osnove EMS-a i procesnog pristupa, termini i definicije, svrha i koristi od Priloga SL iz ISO/IEC Direktiva, Deo 2, ključni koncepti, principi i struktura ISO 14001, tumačenje zahteva sa akcentom na: definisanje konteksta i zainteresovanih strana organizacije, liderstvo, menadžment rizicima, merenje ciljeva i upravljanje promenama, bolju zaštitu životne sredine, efektivniju komunikaciju, sagledavanje procesa iz ugla životnog ciklusa komunikacije i drugo.

Vebinar je namenjen svim organizacijama koje su sertifikovane prema ISO 14001:2015 ili uvode sistem menadžmenta zaštitom životne sredine u svoje organizacije, a naročito predstavnicima rukovodstva za sistem menadžmenta životnom sredinom (EMS), predstavnicima rukovodstva za druge sisteme menadžmenta (QMS i OHSAS), internim proveravačima EMS-a, kao i ostalima koji se bave EMS-om.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 12.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO 14001:2015 i elektronsku potvrdu o pohađanju vebinara.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Predviđeno trajanje vebinara je od 9 h do 15:30 h.

Prijave preko linka: https://forms.gle/9CfDGr3n1jF76KWC9.