logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Informaciona bezbednost u praksi

Informaciona bezbednost u praksi


 

Datum:10. decembar 2021.

Trajanje: jednodnevna obuka

Informaciona bezbednost obuhvata sprečavanje ili minimizaciju mogućnosti neovlašćenog pristupa, korišćenja, modifikacije, brisanja, krađe ili snimanja informacija, kao i aspekt uticaja bezbednosnih rizika i incidenata.

Na vebinaru će poseban akcenat biti stavljen na primenu serije standarda iz oblasti informacionih tehnologija i zahteve sistema menadžmenta bezbednošću informacija (ISMS) u kontekstu ukupnih poslovnih rizika u organizaciji.

Biće obrađene sledeće teme:

• Uvod u standardizaciju o bezbednosti informacija

• Procena rizika i upravljanje rizikom bezbednosti informacija

• Reagovanje na incidente i oporavak od katastrofe

• Regulativa vezana za bezbednost podataka

• Tehnički aspekti upravljanja bezbednošću informacija

• Procesi i primeri dobre prakse u bezbednosti informacija

Kome je namenjen vebinar?

Vebinar je namenjen menadžerima za sistem bezbednosti informacija, IT menadžerima, menadžerima upravljanja rizikom, HR menadžerima, finansijskim menadžerima, konsultantima sistema menadžmenta informacijama i internim proveravačima.

Predavači na ovom vebinaru su:

Dr Nikola Milošević, doktor računarskih nauka, osnivač OWASP (Open Web Application Security Project) u Srbiji, autor više radova iz oblasti veštačke inteligencije (AI) i informacione bezbednosti, sa iskustvom u vođenju projekta za bezbednost informacija i velikim brojem održanih obuka (uključujući univerzitetske master kurseve o informacionoj bezbednosti i analizi malicioznih programa).

Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, ISS, višegodišnji menadžer za bezbednost informacija u ISS-u, proveravač za QMS i ISMS.

Posebna pogodnost vezana za ovaj vebinar jeste to što materijal za obuku uključuje uslugu onlajn čitanja serije standarda SRPS ISO/IEC 27000:2018, SRPS ISO/IEC 27001:2014, SRPS ISO/IEC 27002:2015, SRPS ISO/IEC 27003:2017 i SRPS ISO/IEC 27004:2017 (u trajanju od 5 dana).

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 12.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko ZOOM aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 10.00 h do 14.00 h.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/kfiEuqt6Dkye1QZu9

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.