logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Besplatan Webinar - Osnovi cirkularne ekonomije

Učestvujete na besplatnom Online Webinar-u (Day 0) na temu:"Osnovi cirkularne ekonomije", koji organizuje SGS Akademija.


 

Svet u kome živimo je dinamičan, povezan i svestan rastućih ekoloških i društvenih pitanja i izazova, za koje se efikasna rešenja moraju brzo pronaći. Privreda je postala toliko velika da trenutni ekonomski model gde se resursi neograničeno iscrpljuju, emituju ogromne količine štetnih gasova i otpada, više nije održiv. Postizanje održivog razvoja zahteva prelaz sa tradicionalnog modela poslovanja na cirkularni. 2020. godine, Evropska unija je usvojila Evropski zeleni dogovor, koji predstavlja strategiju rasta EU sa ciljem postizanja klimatske neutralnosti do 2050. godine, u čijem se središtu nalazi Akcioni plan za cirkularnu ekonomiju.

Poznavanje vrednosti CFP je od ključnog značaja za preduzimanje mera i svođenje emisije na najmanji mogući nivo!

Takođe, Life Cycle Assessment studija ( LCA ) nam daje značajan uvid u to koje sirovine i proizvodni procesi vezani za određeni proizvod imaju najveći uticaj na životnu sredinu, kroz ceo lanac snabdevanja, tokom i nakon korišćenja proizvoda.

Za proizvođače je veoma bitna Ekološka deklaracija proizvoda (EPD) koja predstavlja ‘ekološku ličnu kartu’ proizvoda I kojom upoznaju svoje kupce I krajnje korisnike o uticaju njihovog proizvoda na životnu sredinu.

 

Trajanje Online obuke je okvirno 2h uključujući pitanja i odgovore.

Definisan termin relaizacije obuke je:

20.05.2022. od 13h-15.00h

Mesto realizacije: Online – MS Teams platforma

 

Kako bi Vaša prijava bila uspešno procesuirana I kako biste dobili pristupne podatke za najavljenu obuku, ljubazno Vas molim da nam dostavite:

 

Naziv Vaše organizacije:

Kandidat (Ime i Prezime):

E-mail kontakt:

Rok za prijavu je 19.05.2022. do 12h

 

Kontakt:

Una Vajagić

phone: +381 11 71 55 276 or +381 11 71 55 277

fax: +381 11 22 84 241

Mobile: +381 63 698 957

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.