logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Interne provere sistema menadžmenta u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017 - ISS

Interena provera je jedan od zahteva koji mora da ispuni svaka akreditovana laboratorija za ispitivanje/etaloniranje. Kombinacijom sa preispitivanjem od strane rukovodstva, interna provera dovodi do prilika za poboljšanja sistema menadžmenta i operativnih aktivnosti laboratorije (uzorkovanje i ispitivanje/etaloniranje).


Preporuka je da lica koja upravljaju proverom, timovi za proveru i proveravači, ovu aktivnost realizuju u skladu sa Uputstvom za proveravanje sistema menadžmenta (ISO 19011).

Ovaj vebinar je koncipiran kao kombinacija teorijskih instrukcija predavača, njihovih praktičnih preporuka za primenu pojedinačnih zahteva standarda za akreditovanje laboratorija i uputstva za interne provere, kao i samostalnih i grupnih vežbi učesnika. Pored toga, vebinar će biti prilika za diskusiju o problemima u tumačenju pojedinih zahteva standarda sa kojima se učesnici susreću u praksi.

Teme koje će biti obrađene na vebinaru obuhvataju:

– struktura i zahtevi standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017,

– uputstvo za proveravanje sistema menadžmenta SRPS EN ISO 19011:2018

Pored zahteva za sprovođenje interne provere, vebinar će obuhvatiti primere i praktične vežbe za organizovanje i sprovođenje interne provere.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen rukovodiocima kvaliteta, tehničkim rukovodiocima i osoblju laboratorija za etaloniranje/ispitivanje, koji su uključeni u aktivnosti sistema menadžmenta i/ili tehničke aktivnosti u akreditovanim laboratorijama, kao i u realizaciju procesa interne provere.

Predavači:

Draga Kolar, član Komisije KS CASCO u ISS-u, proveravač sistema menadžmenta organizacija i laboratorija, menadžer za obuke iz oblasti sertifikacije sistema menadžmenta i akreditacije laboratorija.

Tamara Đekić, član Komisije KS CASCO u ISS-u i zaposlena na poslovima kvaliteta u Grupi za sertifikaciju u Direkciji za mere i dragocene metale.

Posebna pogodnost u vezi sa ovim vebinarom jeste to što materijal za obuku uključuje i uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017 i SRPS EN ISO 19011:2018 (u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 20.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 9 h do 16:30 h.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/DY6Fe7HSBPqrfaRk8

Nakon prijave dostavićemo vam predračun i detaljan program obuke.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Datumi obuka

Molimo Vas izaberite obuku koju želite da pohađate. Možete rezervisati mesta za tri učesnika putem veb sajta.*

*Navedena cena je za jednu osobu. Za organizacije koje prijave više od dva polaznika za istu obuku, za sve polaznike odobrava se popust u iznosu od 10% visine naknade po učesniku.