logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Seminar: Standardizacija za vetroenergetske sisteme (VES) - ISS

Seminar: Standardizacija za vetroenergetske sisteme (VES)


 

Datum: 21.12.2022.

Trajanje: jednodnevna obuka

Seminar se odnosi na upoznavanje sa standardima i opremom sa posebnim osvrtom na kvalitet opreme za vetroenergetske sisteme (VES) i primerom transformatora za vetroenergetske sisteme (VES), kao i na povezivanje na elekteroenergetsku mrežu.

Biće obrađene sledeće teme:

• elektrotehnička standardizacija, • bazni standardi za vetroenergetske sisteme, • kvalitet opreme za vetroenergetske sisteme i transformatori za vetroenergestke sisteme

Kome je seminar namenjen?

Seminar je namenjen širokom krugu korisnika koji se bave obnovljivim izvorima energije, sa akcentom na energiju vetroenergetskih sistema. Seminar će posebno biti od koristi projektantskim kućama, konsultantskim kućama, Elektroprivredi Srbije, Elektromreži Srbije, predstavništvima inostranih kompanija, itd.

Predavači:

Mr Mihajlo Ristić, predsednik komisije za vetroenergetske sisteme KS N088, predsednik stručnog saveta za elektrotehničku standardizaciju (2014-2019), član stručnog saveta za elektrotehničku standardizaciju (2009-2014),

Aleksandra Vukićević, sekretar komisije za vetroenergetske sisteme KS N088,

Goran Bajić, rukovodilac u Institutu za elektrotehničku standardizaciju Republike Srbije, prethodno član komisija za energetsku elektroniku KS N022i električnu opremu i sisteme na železnici KS N009.

Naknada za učešće na obuci iznosi 12.500,00 dinara i obuhvata materijal za obuku, prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda SRPS EN 61400, SRPS EN IEC 61400 , SRPS EN 50308 u periodu od 5 dana i osveženje za vreme pauze.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/VR6sWmvcUyJ7vAju5