Tumačenje zahteva standarda ISO 22003-1:2022- Bezbednost hrane- Deo 1: Zahtevi za tela koja sprovode proveru i sertifikaciju sistema menadžmenta bezbednošću hrane- Webinar
Datum 24.01.2023.
Cilj obuke: ISO organizacija je na Svetski dan bezbednosti hrane (07.06.2022), objavila revidirani standard ISO 22003 (deo 1 i deo2), kao podršku globalnim zahtevima u lancu hrane i težnji Svetske zdravstvene organizacije (WHO) ka poboljšanju bezbednosti hrane i zdravlja ljudi.
Standard ISO 22003-1:2022 se koristi u kombinaciji sa ISO/IEC 17021-1:2015 za proveru i sertifikaciju sistema menadžmenta bezbednosti hrane (FSMS) u skladu sa zahtevima ISO 22000, ili zahtevima drugih FSMS šema.
Obuka je namenjena osobama koje se bave bezbednošću hrane, pre svega proveravačima za bezbednost hrane i sertifikacionim telima koja su akreditovana prema ISO 22000:2018. Na obuci će se polaznici upoznati sa najznačajnijim izmenama, kao i sa neophodnim aktivnostima da bi se uskladili sa zahtevima standarda ISO 22003-1:2022.
Materijal: svaki polaznik dobija priručnik za praćenje obuke (i pripremu ispita). Tokom obuke polaznici će dobijati primere dokumenata za sprovođenje interne provere..
Način izvođenja: online
Sadržaj kurseva:
Kursevi se sastoje iz:
- teorijskog dela;
- praktičnih vežbi;
- ispita na kraju kursa (test)
Način prijavljivanja
Prijave se mogu izvršiti na:
tel. 0695779953
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Kontakti: Branislava Milovanov, mob: +381 63-1881923
Ivana Francuski Nikodijević, mob: +381 69-5779953