logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i njegova veza sa standardima - ISS

Ne propustite besplatni vebinar! Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i njegova veza sa standardima - Obaveza svih pravnih subjekata, bez izuzetaka. 


 

Značajan procenat svih nesreća na radu nastaje ljudskom greškom pri čemu se značajan deo njih može izbeći proaktivnim delovanjem menadžmenta preduzeća. Značajnu ulogu imaju i organizacioni faktori u preduzeću, ali se u praksi nažalost ne retko zaboravlja i to posebno kada se preispituje bezbednost i zdravlje nakon povrede na radu ili kada se uvede novi proizvodni postupak ili deo opreme.
Praćenje sistema bezbednosti i zdravlja na radu mora da bude kontinuiran proces. Mnogi problemi se ne vide dok ne počne realizacija posla ili dok ne dođe do promene operatera ili promene u nekom aspektu posla.

Upotreba uputstava, obuke i relevantnih informacija utiče na smanjenje ljudske greške na radu, pri čemu je važno napomenuti da komunikacija između radnika može predstavljati značajan problem za bezbedan i zdrav rad.

Institut za standardizaciju Srbije organizuje jednočasovni besplatni info vebinar na temu "Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i veza sa standardima".

Kome je vebinar namenjen?

Samozaposleni, preduzetnici, mikro i srednja preduzeća, korporacije, svi pravni subjekti u Republici Srbiji u obavezi su, počevši od 7.maja 2023. godine kada je stupio novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu da omoguće zaposlenom savetniku/saradniku (ili više njih u zavisnosti od veličine preduzeća)za bezbednost i zdravlje na radu, da položi stručan ispit o bezbednosti i zdravlju na radu.
Vebinar je informativnog karaktera i ima za cilj da upozna učesnike sa novinama koje Zakon donosi i koje imaju obavezujući karakter bez obzira na broj zaposlenih.

Predavači na ovom vebinaru su:

Mirjana Mirković Đorđević, rukovodilac Odeljenja za hemijske tehnologije, poljoprivredu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredinu i opšte standarde u ICC-u, sekretar Komisije CASCO, proveravač za QMS

Vera Božić Trefalt, stručnjak iz oblasti bezbednost i zdravlje na radu

Vebinar je info karaktera i bez naknade i uključuje prezentacije predavača u elektronskom obliku. Predlog je da se odmah ili po završetku vebinara prijavite na sveobuhvatni Seminar o Zakonu za bezbednost i zdravlje na radu**, za koji smo u junu obezbedili posebnu promo cenu.**

Vreme održavanja vebinara: 14.jun od 13 h do 14 h.

Prijavite se preko linka:https://forms.gle/6dirTCNMUN9dZEnE7

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.