logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i njegova veza sa standardima - ISS

PROMO CENA SEMINARA! Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i njegova veza sa standardima - Obaveza svih pravnih subjekata, bez izuzetaka.


 

Datum: 23. jun 2023.

Trajanje: jednodnevna obuka

Povrede i nesreće na radu često nastaju ljudskom greškom iako mnoge od njih se mogu izbeći . Značajnu ulogu imaju organizacioni faktori u preduzeću. Da bi se sprečile nezgode i nesreće važan je kontinuiran proces sistema bezbednosti i zdravlja na radu. Menadžment preduzeća ima glavnu ulogu u organizovanju ovog procesa.

Prepoznajući ovu potrebu i u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, Institut za standardizaciju Srbije organizuje seminar na temu "Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i veza sa standardima- Obaveza svih pravnih subjekata, bez izuzetaka."

Svi polaznici seminara dobiće široko znanje o bezbednosti i zdravlju na radu, ali i o obavezama zaposlenih i poslodavaca, radu od kuće i na daljinu. Pored usvajanja terminologije, naučiće kako da na najvišem nivou sprovedu obaveze iz Zakona u svom pravnom subjektu. Ujedno, saznaće i svoja prava i koja su ovlašćenja inspekcije. Za sve one kojima je neophodna i licenca za rad, uslove dobijanja iste i način obnavljanja.
Novi Zakon podrazumeva praćenje i primenu standarda, te obuka uključuje i upoznavanje sa Sistemimom menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu SRPS ISO 45001.

Kome je seminar namenjen?

Samozaposleni, preduzetnici, mikro i srednja preduzeća, korporacije, svi pravni subjekti u Republici Srbiji u obavezi su, počevši od 7.maja 2023. godine kada je stupio novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu da omoguće zaposlenom savetniku/saradniku (ili više njih u zavisnosti od veličine preduzeća)za bezbednost i zdravlje na radu, da položi stručan ispit o bezbednosti i zdravlju na radu.
Vebinar je informativnog karaktera i ima za cilj da upozna učesnike sa novinama koje Zakon donosi i koje imaju obavezujući karakter bez obzira na broj zaposlenih.

Predavači na ovom seminaru su:

Mirjana Mirković Đorđević, rukovodilac Odeljenja za hemijske tehnologije, poljoprivredu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredinu i opšte standarde u ICC-u, sekretar Komisije CASCO, proveravač za QMS

Vera Božić Trefalt, stručnjak iz oblasti bezbednost i zdravlje na radu

Promo naknada za učešće na seminaru iznosi 7.900,00 dinara i obuhvata materijal za obuku, prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja grupe standarda iz serije SRPS ISO 45001 u periodu od 5 dana i osveženje za vreme pauze.

Predviđeno trajanje seminara je od 9.30 h do 15 h.

Prijavite se preko linka:https://forms.gle/cdGUDpCW5mNnbCig8

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.