logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Konferencija o upravljanju kvalitetom "Targer QualityCon 2024"

Sarajevo će 22. i 23. februara biti domaćin konferencije o kvalitetu i izvrsnosti "Targer QualityCon 2024".


Kako pišu organizatori.

"Kvalitet je ključni faktor za uspjeh svakog poslovanja. Može se definisati kao “usklađenost sa zahtjevima”, a postavlja standard za proizvode i usluge koje nudite.

Kvalitet poslovanja je mjera koliko dobro vaši poslovni procesi, sistemi i procedure ispunjavaju zahtjeve i očekivanja kupaca.

Sarajevo će 22. i 23. februara biti domaćin konferencije o kvalitetu i izvrsnosti

Često je prisutna dilema „kvalitet ili kvantitet?“ Za uspjeh, takve dileme nema, uspjeh se ne izgrađuje isključivošću. Za uspjeh, mora biti zadovoljen princip i-i.

Šta znači kvalitet i koliko je bitan, najbolje ilustruje jednostavan primjer. “Made in Grmany” po automatizmu uliva povjerenje. I još nešto, nivo kvaliteta se stalno mora unapređivati, ako to nije slučaj može se izgubiti povjerenje kupaca koje se teško ili nikako više ne može steći.

Često je prisutna dilema „kvalitet ili kvantitet?“ Za uspjeh, takve dileme nema, uspjeh se ne izgrađuje isključivošću. Za uspjeh, mora biti zadovoljen princip i-i

Postoje mnoge prednosti održavanja visokih standarda kvaliteta poslovanja. Možda je najočitija prednost to što vam može pomoći da privučete i zadržite kupce. Na kraju krajeva, vjerovatnije je da će kupci poslovati s kompanijama za koje smatraju da su visokokvalitetne. Osim toga, kvalitet poslovanja može poboljšati vaš krajnji rezultat smanjenjem troškova povezanih sa stvarima kao što su povrati i povrat novca, pritužbe kupaca. Konačno, održavanje visokih standarda kvaliteta može vam pomoći da izgradite jaku reputaciju u vašoj industriji, što može dovesti do povećanja prodaje i tržišnog udjela.

Konferencija o kvalitetu ima za cilj da predstavi konkretne načine kako kontinuirano poboljšavati kvalitet proizvoda i usluga.

Vidimo se na Targer QualityCon-u 22. i 23. februara u Sarajevu."

 

Izvor: targer.ba