logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Besplatan seminar: Primena analize rizika kod medicinskih sredstava - Institut za standardizaciju Srbije

Privredna komora Srbije i Institut za standardizaciju Srbije 1. marta 2024. godine organizuju seminar na temu Primena analize rizika kod medicinskih sredstava.


 

Bezbednost medicinskog sredstva je jedan od osnovnih kriterijuma koji se mora ispuniti pre stavljanja medicinskog sredstva na tržište. Bezbednost je neophodan uslov koji direktno utiče ne samo na zdravlje korisnika već može da utiče i na njihov život.

Zbog toga je bezbednost aspekt kojem se posvećuje najveća pažnja u upravljanju rizikom, kontroli ispravnosti funkcionisanja medicinskih sredstava, a standardi iz ove oblasti mogu biti od velike pomoći. Njihovim zahtevima definisane su obaveze i smernice za postizanje i održavanje visokog nivoa bezbednosti.

Sve organizacije koje se bave medicinskim sredstvima u nekoj od faza životnog ciklusa (projektovanje i razvoj, proizvodnja, skladištenje i distribucija, postavljanje ili servisiranje medicinskog sredstva, kao i projektovanje i razvoj ili pružanje povezanih aktivnosti) u obavezi su da prate i poštuju zahteve primenljivih standarda i regulative za medicinska sredstva.

Seminar je namenjen organizacijama koje:
- razvijaju, proizvode, prodaju i distribuiraju medicinska sredstva;
- su dobavljači medicinskih sredstava;
- obavljaju servisiranje medicinskih sredstava, po licenci ili u svoje ime;
- pružaju usluge konsultovanja tokom razvoja, proizvodnje i postprodajnim aktivnostima;
- učestvuju u proverama, u procesu sertifikacije i proceni tehničke dokumentacije medicinskog sredstva;
- su povezane sa softverom koji je u vezi sa medicinskim sredstvom, ili je sam softver medicinsko sredstvo.

Datum: 1. mart 2024. godine, 09:30 časova, Privredna komora Srbije, Resavska 15, sala 1

LINK za prijavu učešća je otvoren do 27.02.2024.

Agenda

Učešće na seminaru je bez kotizacije, a polaznici će dobiti potvrdu o učešću.

Ukoliko imate pitanja za paneliste možete ih dostaviti i pre samog održavanja seminira na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 26.02.2024.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-390, 011/3409-340, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.