logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Priprema za audit sa efikasnim strategijama za menadžment elektronskim zapisima - ANSI

Pridružite se ANAB-u i Ideagen Quality Management za ovomesečni vebinar! Registrujte se ovde!


 

Datum: 16. maj.2024.

Organizacije stvaraju i čuvaju različite zapise tokom svakodnevnih operacija i kao deo svog sistema menadžmenta. Zapisi u vezi sa merenjima, internim proverama, pritužbama kupaca, poboljšanjima procesa, kompetencijama osoblja i mnogim drugim pružaju objektivne dokaze o izvršenim aktivnostima i često se koriste u internim proverama i eksternim proverama kako bi se demonstrirala usklađenost sa zahtevima. Važno je da zapisi budu čitljivi i lako dostupni, uključujući praćenje amandmana na evidenciju, gde je to potrebno.

Zapisi mogu biti papirni, štampani zapisi, elektronski zapisi ili kombinacija ova dva. Upravljanje elektronskim zapisima predstavlja jedinstvene izazove koji se ne mogu naći kod papirnih dokumenata. Na ovom vebinaru ćemo definisati elektronske zapise dok ćemo pogledati ISO zahteve u vezi sa elektronskim zapisima. O zahtevima će se raspravljati iz nekoliko standarda, uključujući ISO/IEC 17025 i ISO 9001. Zatim ćemo razgovarati o potrebi praćenja amandmana na elektronske zapise i mehanizama za to. Na kraju, mi ćemo istražiti komponente sistema za menadžment elektronskim dokumentima dok raspravljamo o strategijama za menadžment elektronskim dokumentima.

Ključne tačke vebinara:

  • Definisanje elektronskih zapisa
  • Razumevanje ISO zahteva za elektronske zapise
  • Identifikovanje komponenti sistema za menadžment elektronskim dokumentima
  • Upoznavanje sa strategijama za menadžment elektronskim zapisima


Predavač

ANAB-ov programer tehničkih proizvoda ima preko 20 godina iskustva u osiguranju kvaliteta, kontroli kvaliteta i menadžmentu kvalitetom. Radila je u nekoliko različitih industrija, uključujući hemijsku, biološku, naftnu i gasnu kao i vazduhoplovstvo. Njena glavna uloga u svakoj od ovih industrija bila je razvoj sistema menadžmenta, uključujući programe interne provere, procedure kvalifikacije dobavljača i implementaciju Lean Six Sigma. Trenutno, razvojni programer tehničkih proizvoda za ANAB dizajnira i pruža kurseve obuke i podržava pristup klijentima kroz aktivnosti razvoja poslovanja. Njena uloga služi kao tehnički resurs za kupce, procenitelje i druge zainteresovane strane.

Registruj se ovde!