logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Zahtevi za kompetentnost laboratorija - Obezbeđenje validnosti rezultata (SRPS ISO/IEC 17025:2017 tačka 7.7) - 27. septembar - ISS

Zahtevi za kompetentnost laboratorija - Obezbeđenje validnosti rezultata (SRPS ISO/IEC 17025:2017 tačka 7.7) - 27. septembar


 

Novi praktični vebinar koji polaznicima daje teorijske i praktične instrukcije za obezbeđenje validnosti rezultata kao zahteva tačke  7.7  standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017, održava se 27. septembra 2024.  godine preko ZOOM aplikacije.

Akreditacija je najbolji put za merenje performansi jedne laboratorije. Usaglašenost sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC17025:2017 omogućava laboratorijama da pokažu i potvrde svoje performanse kroz kompetentnost, nepristrasnost i konzistentan rad. Pored toga, akreditacijom se jača poverenje u rad laboratorije, odnosno u tačnost i validnost podataka o predmetu ispitivanja. Analiza tako dobijenih podataka dovodi do veće objektivnosti pri donošenju odluka o rezultatima ispitivanja.

Novi vebinar ISS-a pruža priliku zaposlenima u laboratorijama da se bolje upoznaju sa tačkom 7.7 standarda  SRPS ISO/IEC 17025:2017. Tačka 7.7 zahteva planiranje i preispitivanje procedure za obezbeđenje i praćenje validnosti rezultata ispitivanja. Neki od postupaka koji se najčešće primenjuju su: korišćenje materijala za kontrolu kvaliteta, ponovljena ispitivanja korišćenjem istih ili različitih metoda,  korelacija rezultata za različite karakteristike predmeta ispitivanja, funkcionalna provera merne opreme, međuprovera merne opreme i unutarlaboratorijsko poređenje. Svoje performanse laboratorija obavezno prati i poređenjem sa rezultatima drugih laboratorija.   

Na vebinaru ćete saznati šta obezbeđenje validnosti rezultata podrazumeva, koji su postupci interne i eksterne kontrole i kako podatke koji su prikupljeni na osnovu praćenja validnosti rezultata treba analizirati i koristiti za poboljšavanje svojih aktivnosti.

Predavač: 

Draga Kolar je član Komisije KS CASCO u ISS-u, proveravač sistema menadžmenta organizacija i laboratorija, menadžer za obuke iz oblasti sertifikacije sistema menadžmenta i akreditacije laboratorija.

Posebna pogodnost u vezi sa ovim vebinarom jeste to što materijal za obuku uključuje i uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017 i SRPS ISO 9001:2015 (u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 15.000,00 din. i uključuje prezentaciju predavača, uslugu onlajn čitanja standarda i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko ZOOM aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Vebinar se održava 27. septembra  i traje od 9 h do 15:30 h.

Možete se prijavite na dnu stranice u okviru "Datumi obuka"

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program kursa i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Link ka prijavi možete pronaći ovde.