logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Procena životnog ciklusa i ugljenični otisak proizvoda (LCA i CFP) – put ka konkurentnijem proizvodu na tržištu - SGS

Procena životnog ciklusa i ugljenični otisak proizvoda (LCA i CFP) – put ka konkurentnijem proizvodu na tržištu - SGS


 

Trajanje i format obuke: jednodnevna obuka u online formatu ili uživo (opciono, u zavisnosti od zahteva polaznika), 6 sati


Obuka posvećena sagledavanju osnovnih koncepata i zahteva ISO standarda kojima je definisana procena životnog ciklusa proizvoda (ISO 14040/ISO 14044) i izrade ugljeničnog otiska proizvoda (ISO 14067) i ekološke deklaracije proizvoda (ISO 14025), kao i sagledavanju metodologije praktičnog sprovođenja ovih projekata (prikupljanje i obrada neophodnih ulaznih podataka, tumačenje rezultata studije procene životnog ciklusa).

Koncipirana je kao kombinacija teorijskih sesija i praktičnih radionica, koje vodi predavač, tokom kojih se analiziraju alati koji su dostupni za ove potrebe i analiziraju studije slučaja.

Teme koje će biti obrađene na obuci obuhvataju:
• Procena životnog ciklusa proizvoda – definicija i značaj
• Analiza standarda ISO 14040 i ISO 14044
• Pristupanje izradi studije – metodologije za prikupljanje i analizu ulaznih podataka
• Tumačenje rezultata studije
• Mogućnosti primene LCA studije – ugljenični otisak proizvoda i EPD deklaracija

Kome je obuka namenjena?
Obuka je namenjena tehničkim rukovodiocima kompanija, licima odgovornim za procese proizvodnje i izveštavanje u kompaniji, rukovodiocima kvaliteta, kao i ostalim pozicijama u kompaniji koje su odgovorne za životni ciklus proizvoda i obračun ugljeničnog otiska proizvoda.

Predavač: Gordana Pejović PhD, rukovodilac sektora ENVI/Auditing & Compliance, SGS Beograd

Za sve dodatne informacije ili prijavu na navedenu obuku možete se javiti na tel: 063/479 394, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.