logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Ugljenični otisak organizacije (ISO 14064:2018) – osnovni principi i izračunavanje - SGS

Ugljenični otisak organizacije (ISO 14064:2018) – osnovni principi i izračunavanje - SGS


 

Trajanje i format obuke: jednodnevna obuka u online formatu ili uživo (opciono, u zavisnosti od zahteva polaznika), 6 sati

Obuka je posvećena sagledavanju značaja izveštavanja o ugljeničnom otisku organizacije, kao i sagledavanju industrijskih, regulatornih i ekoloških trendova. Analiziraće se zahtevi standarda ISO 14064 (pojmovi, prikupljanje podataka, kreiranje organizacionog GHG inventara, granice i opseg sistema, koncept bazne godine itd.).

Koncipirana je kao kombinacija teorijskih sesija i praktičnih radionica, koje vode predavači, tokom kojih se analiziraju primeri procesa prikupljanja obrade podataka neophodnih za kreiranje organizacionog GHG inventara, kao i prikaz pravilnog tumačenja rezultata CFP studije.

Teme koje će biti obrađene na obuci obuhvataju:
• Opšti pojmovi i značaj izveštavanja i ugljeničnom otisku organizacije
• Osnovni principi, zahtevi i smernice za izveštavanje prema ISO 14064
• Prikaz korisnih primera prikupljanja i obrade podataka za sve izvore i kategorije emisija
• Tumačenje rezultata CFP studije
• Identifikacija prilika za poboljšanje i uspostavljanje redukcionog plana

 

Kome je obuka namenjena?
Obuka je namenjena tehničkim rukovodiocima kompanija, licima odgovornim za procese proizvodnje i izveštavanje u kompaniji, rukovodiocima kvaliteta, kao i ostalim pozicijama u kompaniji koje su odgovorne za obračun i izveštavanje o ugljeničnom otisku organizacije.

Predavač: Gordana Pejović PhD, rukovodilac sektora ENVI/Auditing & Compliance, SGS Beograd

Za sve dodatne informacije ili prijavu na navedenu obuku možete se javiti na tel: 063/479 394, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..