logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

F11 – ISO 22000:2018, Amd.1:2024 -Sistemi menadžmenta bezbednošću hrane - Zahtevi za svaku organizaciju u lancu hrane. Tumačenje sa smernicama za primenu - StandCert

F11 – ISO 22000:2018, Amd.1:2024 -Sistemi menadžmenta bezbednošću hrane - Zahtevi za svaku organizaciju u lancu hrane. Tumačenje sa smernicama za primenu


 

Datum: 16-17/10/2024 


Cilj obuke

Korišćenje zdravstveno i higijenski ispravne hrane je osnovno ljudsko parvo garantovano Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima Ujedinjenih nacija iz 1948. godine.

Sistem menadžmenta bezbednošću hrane (FSMS) je skup međusobno povezanih i međusobno delujućih politika, procedura i procesa koji imaju za cilj osiguranje da je hrana bezbedna u celokupnom lancu hrane — od proizvodnje do krajnjeg korisnika. Jedan od najpoznatijih standarda koji se koristi za primenu FSMS-a je međunarodni standard ISO 22000 za sistem menadžmenta bezbednošću hrane. Ovim standardom definišu se zahtevi za organizacije koje se bave proizvodnjom, preradom, distribucijom ili pakovanjem hrane, s ciljem da se svedu na minimum rizici za bezbednost hrane i da se krajnjem korisniku isporuči bezbedna hrana. Standard uključuje principe HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Points), što omogućava identifikaciju i kontrolu potencijalnih opasnosti u lancu hranom

Klimatske promene globalno direktno utiču na bezbednost hrane i mogu da dovedu do poremećaja u lancu hrane. Od organizacija koje se bave poslovanjem u lancu hrane i koje primenjuju ISO 22000 zahteva se da se bave pitanjima klimatskih promena.

Obuka je projektovana tako da se polaznicima detaljno objasne zahtevi standarda ISO 22000:2018, Amd.1 2024, da se daju praktični primeri , kao i da se analizira način na koji organizacije treba da pristupe prilagođavanju i ublažavanju klimatskih promena.

Način izvođenja: online/Ex catedra

Materijal: Osvaki polaznik dobija priručnik za praćenje obuke

 

 

Kontakt:
Ivana Francuski NIkodijević
0695779953
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.