logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

F09-Prethodno potrebni programi za bezbednost hrane - Deo 2: Ketering - StandCert

F09-Prethodno potrebni programi za bezbednost hrane - Deo 2: Ketering


 Datum:18.12.2024

Cilj obuke:

ISO 22000 postavlja specifične zahteve za bezbednost hrane za organizacije u lancu ishrane. Jedan takav zahtev je da organizacije pri izboru i/ili uspostavljanju PRP-ova treba da razmatra primenljivu seriju delova standarda ISO/TS 22002 (ISO 22000:2018, tačka 8.2.3 a).

Serija standarda ISO/TS 22002 je izrađena da definiše prethodno potrebne programe za bezbednost hrane u specifičnim sektore u lancu hrane. Jedan od tih standarda je ISO 22002-2 koji je namenjen proizvođačima hrane koji pripadaju oblasti keteringa, poput restorana, kantina, ugostiteljskih objekata, vrtića, bolnica i sličnih usluga. U slučaju keteringa prethodno potrebni programi moraju biti uspostavljeni u organizacijama koje, prema potrebi, pripremaju, prerađuju, kuvaju, skladište, transportuju, distribuiraju i služe hranu za ljudsku ishranu na mestu pripreme ili upotrebe.

Obuka je namenjena:

Organizacijama koje pružaju usluge pripreme i serviranja hrane
Organizacijama koja žele da dokažu usaglašenost sa međunarodnim standardima u bezbednosti hrane i da steknu poverenje korisnika.
Proveravačima (internim i eksternim) koji se bave proveravanjem usaglašenosti sa zahtevima standarda ISO 22000:2018

Materijal:

svaki polaznik dobija priručnik za praćenje obuke

Način izvođenja: online/Ex catedra

 

Kontakt:
Ivana Francuski NIkodijević
0695779953
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.