F09 – Prethodno potrebni programi za bezbednost hrane - Ketering
Datum:
11.02.2025.
Cilj obuke:
ISO 22000 postavlja specifične zahteve za bezbednost hrane za organizacije u lancu ishrane. Jedan takav zahtev je da organizacije pri izboru i/ili uspostavljanju PRP-ova treba da razmatra primenljivu seriju delova standarda ISO/TS 22002 (ISO 22000:2018, tačka 8.2.3 a).
Serija standarda ISO/TS 22002 je izrađena da definiše prethodno potrebne programe za bezbednost hrane u specifičnim sektore u lancu hrane. Jedan od tih standarda je ISO 22002-2 koji je namenjen proizvođačima hrane koji pripadaju oblasti keteringa, poput restorana, kantina, ugostiteljskih objekata, vrtića, bolnica i sličnih usluga. U slučaju keteringa prethodno potrebni programi moraju biti uspostavljeni u organizacijama koje, prema potrebi, pripremaju, prerađuju, kuvaju, skladište, transportuju, distribuiraju i služe hranu za ljudsku ishranu na mestu pripreme ili upotrebe.
Obuka je namenjena:
Organizacijama koje pružaju usluge pripreme i serviranja hrane
Organizacijama koja žele da dokažu usaglašenost sa međunarodnim standardima u bezbednosti hrane i da steknu poverenje korisnika.
Proveravačima (internim i eksternim) koji se bave proveravanjem usaglašenosti sa zahtevima standarda ISO 22000:2018
Materijal:
svaki polaznik dobija priručnik za praćenje obuke
Način izvođenja:
online/Ex catedra
Način prijavljivanja
Prijave se mogu izvršiti na:
tel. 0112651499
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Kontakti:
Branislava Milovanov, mob: +381 63-1881923
Ivana Francuski Nikodijević, mob: +381 69-5779953