logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Novi broj biltena „Standardizacija“ za 2023.

Institut za standardizaciju Srbije je upravo objavio novo elektronsko izdanje biltena „Standardizacija“ za 2023. godinu. Glavne teme trećeg broja u ovoj godini su inovacije i trendovi u oblasti poljoprivrede.

 

O dvosmernoj vezi između inovacija i standarda govori činjenica da svaki broj ISS biltena ima redovnu rubriku namenjenu inovativnoj delatnosti. Ovaj put je posvećena posebna pažnja istraživačkoj zajednici u našoj zemlji, kroz predstavljanje svih mogućnosti koje su ponuđene pojedincima i timovima koji žele da razviju nov proizvod. Pored različitih programa podrške koji su im na raspolaganju, ne treba zaboraviti ni brojne međunarodne standarde koji mogu biti vrlo korisni za inventivne ativnosti.

Intervju sa međunarodnim stručnjakom i naučnikom, profesorom Fridolinom Vajldom takođe nudi veoma interesantne informacije, iz ugla dobitnika evropske nagrade za inovacije. Čitaoci mogu saznati najvažnije detalje projekta na polju savremenih tehnologija u obrazovanju, trendove kada je u pitanju tzv. proširena stvarnost, kao i na koji način standardizacija nalazi praktičnu primenu u razvoju inovacija.

Poljoprivredna proizvodnja, kao jedna od najvažnijih privrednih grana doživljava velike promene, upravo zahvaljujući inovativnim tehnologijama. U biltenu su prikazani primeri modernih tendencija uvođenja senzora u procese uzgoja biljaka, koji doprinose postizanju boljih rezultata, uz obezbeđenu brigu o životnoj sredini.

Novi bilten je dostupan na veb-sajtu Instituta i nalazi se na sledećem linku: https://iss.rs/sr_Cyrl/download/page-section/document/14709.

 

 

Izvor: iss.rs