logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Institutu za standardizaciju Srbije uručen sertifikat o akreditaciji

Institutu za standardizaciju Srbije uručen sertifikat o akreditaciji, čime započinje novi četvorogodišnji ciklus obavljanja poslova sertifikacije.

 

Za Sertifikaciono telo Instituta za standardizaciju Srbije započeo je drugi ciklus akreditacije za obavljanje poslova sertifikacije prema zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17021-1, Ocenjivanje usaglašenosti – Zahtevi za tela koja obavljaju proveru i sertifikaciju sistema menadžmenta – Deo 1: Zahtevi.

Svoju noviju istoriju akreditacije Institut je započeo 2019. godine, kada je dobio potvrdu za obavljanje poslova sertifikacije prema zahtevima standarda za sistem menadžmenta kvalitetom SRPS ISO 9001. U međuvremenu je proširen obim akreditacije za još dva sistema menadžmenta, i to prema standardu SRPS ISO 14001, za sisteme menadžmenta životnom sredinom, i SRPS ISO 45001, za sisteme menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu.

Ovom resertifikacijom Institut nastavlja da bude zvanično telo za ocenjivanje usaglašenosti (TOU) za naredni četvorogodišnji period, tako da ovim putem koriste priliku da pozovu sve firme zainteresovane za sertifikaciju da im se obrate OVDE i u godini jubileja ISS-a ostvare brojne pogodnosti za svoje poslovanje.

 

 

Izvor: iss.rs