logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

NLB Organic konkurs: nagrada za najbolje održive ideje

Novi ciklus NLB Organic konkursa je prava prilika da unapredite svoje poljoprivredno gazdinstvo sredstvima iz nagradnog fonda namenjenim za realizaciju projekta iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane.

 

"Posebnu pažnju i značaj pridajemo organskoj proizvodnji čiji se pozitivni efekti ogledaju u dobijanju zdravstveno bezbedne hrane, očuvanju životne sredine i plodnog zemljišta, a u prethodnih 12 godina u okviru Organic konkursa nagrađeno je 46 održivih ideja koje imaju potencijal da doprinesu zdravijoj i održivijoj budućnosti.

Pošaljite nam predloge projekata za unapređenje vaše proizvodnje i ponude organskih proizvoda, a mi ćemo po izboru stručne komisije nagraditi četiri najbolja u ukupnom iznosu od 3.000.000 dinara."

 

Ko može da se prijavi?

Poljoprivredni proizvođači ili prerađivači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, sertifikovani su ili su u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju. Učešće je omogućeno i proizvođačima ili prerađivačima koji imaju grupni sertifikat i ugovor sa organizatorom proizvodnje.

 

Kada i kako se dostavljaju prijave?

Prijave možete poslati do 31. maja 2024. godine elektronskim putem na imejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom „Prijava za 13. NLB Organic konkurs”.

Obrazac prijave možete da preuzmete klikom ovde.

 

Šta prijava treba da sadrži?

 • kratak opis projekta (naziv i osnovni cilj);
 • detaljan opis aktivnosti na razvoju, uz navođenje realnih potrebnih i dovoljnih uslova za realizaciju;
 • troškove realizacije;
 • očekivane rezultate i vremenski okviri realizacije;
 • podatke o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu;
 • za poljoprivredne proizvođače: dokaz o sertifikaciji (sertifikat o organskoj proizvodnji) ili ugovor sa sertifikacionom kućom kao dokaz o započetom procesu sertifikacije;
 • za proizvođače kooperante: grupni sertifikat i ugovor sa organizatorom proizvodnje.


NLB Komercijalna banka je za 13. NLB Organic konkurs obezbedila nagradni fond od 3.000.000 dinara za prijave iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane.

 

Nagrade će biti raspodeljene prema kategorijama:

 • Glavna nagrada u kategoriji biljne organske proizvodnje: 1.000.000 dinara;
 • Glavna nagrada u kategoriji organske stočarske proizvodnje: 1.000.000 dinara;
 • Specijalna nagrada za mlade osobe (do 40 godina) koje se bave organskom proizvodnjom ili preradom hrane: 500.000 dinara;
 • Specijalna nagrada za žene koje se bave organskom proizvodnjom ili preradom hrane: 500.000 dinara.

 


Kada će biti proglašeni pobednici?

Rezultati konkursa biće objavljeni do kraja oktobra 2024. godine.

 

 

Izvor: nlbkb.rs