O Pivari Trebjesa doo:
Nikšićko Pivo je baštinik bogate tradicije pivarstva u Nikšiću, koja seže do 1896. godine kada je preduzetni vizionar Vuko Jankov Krivokapić, uz blagoslov Knjaza Nikole, osnovao prvu pivaru pod imenom “Onogošt”.
Materijalna sredstva za ovaj rizičan poduhvat obezbijedio je Vukov otac, Janko, imućan domaćin. Knjaz Nikola dao je Krivokapiću saglasnost za podizanje prve fabrike piva u Crnoj Gori i istovremeno ga oslobodio carine na uvezenu opremu, sirovine i dažbine na pivo.
Ipak, Vuko i njegov otac Janko, zbog teškoća u poslovanju, morali su se udružiti sa trojicom poznatih privrednika, kojima su 1902. godine ustupili tri četvrtine vlasništva, za 76 hiljada kruna. Pivara je 1909. godine pretvorena u akcionarsko društvo Crnogorska pivara „Onogošt“, sa osnovnim kapitalom od 250 000 perpera, podijeljenih na 2 500 akcija. Zbog potreba tržišta, jedan broj nikšićkih trgovaca i zanatlija odlučuje da 1908. podigne novu Pivaru, čije se ime “Trebjesa” održalo do danas uprkos burnim istorijskim mijenama.
O menadžment sistemima (kvalitetu) koje Pivara Trebjesa doo primenjuje:
Prvo međunarodno priznanje za kvalitet proizvoda, dobijeno je davne 1932. godine u Parizu, kada je „Trebjesa“ odlikovana Poveljom grada Pariza, Zlatnim krstom i Zlatnom medaljom, a u narednim godinama uslijedilo je više od 70 priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Vjerno korijenima i otvoreno prema svima, Nikšićko Pivo je danas dio velike svjetske pivske porodice pod okriljem kanadsko-američke kompanije “Molson Coors Brewing Company”.
U kompaniji se primjenjuju brojni standardi kvaliteta, kroz implementacija kompanijiskih programa (najprije WPO, zatim SPOt, a sada World Class Supply Chain – svjetski program izvrsnosti u proizvodnji i logistici):
- ISO 14001 Sistem upravljanja zaštitom životne sredine
- OHSAS 18001 Sistem upravljanja bezbjednošću i zdravljem na radu
- ISO 22000 Sistem menadžmenta bezbjednosti hrane (FSMS - Food safety management systems)
- ISO 9001 Sistem menadžmenta kvalitetom ( Quality Management System)
- BRC Opšti standard za hranu BRC (British Retail Consortium)
- HACCP Sistem za bezbjednost hrane, interno implementiran 2006.godine a eksterno od 2007. godine od strane SGS - Société Générale de Surveillance - vodeće svjetske kompanije za kontrolisanje, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju.
Dodatne informacije
- Adresa:
- Njegoševa 18, Nikšić, Crna Gora
- E-mail:
- Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
- Web site:
- www.pivaratrebjesa.com
- PIB:
- 02000989
- Godina osnivanja:
- 1896.