logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

INTERCERT dooel je sertifikaciono telo koje vrši sertifikaciju po ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, ISO 20000, ISO 50001, HACCP itd.

 


INTERCERT dooel je sertifikaciono telo akreditovano od strane Instituta za akreditaciju Republike Makedonije (www.iarm.gov.mk) za sertifikaciju sistema upravljanja kvalitetom, životnom sredinom i zdravljem i bezbednošću na radu (ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001).

INTERCERT je prvo makedonsko sertifikaciono telo koje ima dozvolu da koristi oznaku Međunarodnog foruma za akreditaciju (IAF) na svojim sertifikatima, što pokazuje usklađenost sa visokim međunarodnim standardima za akreditaciju sertifikacionih tela.

INTERCERT vam nudi nezavisne, objektivne i profesionalne provere i sertifikaciju od strane kompetentnih zaposlenih. Inspekcije, nadzor i (re)sertifikacija, tj. procenu sistema upravljanja od strane INTERCERT-a vrši tim specijalizovanih, kompetentnih i visokoobrazovanih ovlašćenih verifikatora. Vodeći verifikatori koji vode tim su članovi Tehničkog komiteta Instituta za standardizaciju Republike Severne Makedonije (ISRM) i Komisije za sertifikacione organe u okviru Instituta za akreditaciju Republike Severne Makedonije (IASRM).

Ključni ljudi (konsultanti / proverivači):

1. Vasko Temelkoski

Vasko Temelkoski je generalni direktor Intercerta. Ima preko 15 godina velikog iskustva u industriji upravljanja kvalitetom kao revizor za sisteme upravljanja kvalitetom (ISO 9001), sisteme zaštite životne sredine (ISO 14001), sisteme zdravlja i bezbednosti na radu (OH&SMS), IT i sisteme upravljanja uslugama (ISO 27001). , 27701, 2000-1, 22301), Sistemi upravljanja protiv podmićivanja (ISO 37001).

2016. godine pokreće Intercert, jedno od prvih akreditovanih sertifikacionih tela od strane Instituta za akreditaciju Republike Makedonije za:

  • ISO 9001:2015,
  • ISO 14001:2015 i
  • ISO 45001:2018 standardi.


Kao takvi, svi Intercert akreditovani sertifikati su nosioci loga IAF (International accreditation Forum) i međunarodno priznati.

Njegovo prethodno iskustvo uključuje rad za nekoliko velikih konsultantskih kompanija u Sjedinjenim Državama, uključujući Price Waterhouse Coopers, Mellon Financial Corporation, Mellon HR and Investments Solutions and Affiliated Computer Services.

Godine 2018. stekao je MBA diplomu na prestižnom Univerzitetu Sheffielld, UK iz opšteg menadžmenta.

Trenutno je predsednik tehničkog komiteta za sertifikacione organe pri Institutu za akreditaciju Republike Makedonije i član tehničkog komiteta za standarde upravljanja kvalitetom i turističke standarde pri Institutu za standardizaciju Republike Makedonije.

2. Violeta Ristova

Violeta Ristova je revizor za sisteme upravljanja kvalitetom, životnom sredinom i bezbednošću na radu.

Magistrirala je tehničkih nauka iz oblasti menadžmenta i kontrole kvaliteta na Univerzitetu Sveti Ćirilo i Metodije na Mašinskom fakultetu u Skoplju, sa magistarskom tezom: „Specifičnosti vršenja eksterne revizije integrisanog sistema menadžmenta. “. Njeno prethodno obrazovanje je takođe iz oblasti mašinstva na Mašinskom fakultetu u Skoplju na odseku za mehatroniku.

3. Julijana Lazarova

Julijana Lazarova je inženjer metalurgije, sa preko 20 godina iskustva u oblasti sistema menadžmenta. Karijeru je započela u Intercertu 2016. godine kao menadžer kvaliteta.

Nakon organizovanja obuka sistema upravljanja kvalitetom, životnom sredinom i zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, Julijana je postala Revizor QMS, EMS i OH&SMS. Ona ima veliko iskustvo u reviziji različitih obima za različite standarde.

 

 

ИНТЕРЦЕРТ ДООЕЛ е сертификациско тело кое врши сертификација на ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, ISO 20000, ISO 50001, HACCP итн.

ИНТЕРЦЕРТ е Прво Македонско Сертификациско Тело кое има дозвола за користење на знакот на Меѓународниот Акредитациски Форум (IAF) на своите сертификати со што покажува исполнување на високите меѓународни стандарди за акредитација на сертификациски тела.

ИНТЕРЦЕРТ ДООЕЛ е сертификациско тело акредитирано од Институтот за акредитација на Република Македонија (www.iarm.gov.mk) за сертификација на системи за управување со квалитет, животна средина и здравје и безбедност при работа (ISO 9001, ISO 14001 и ISO 45001).

ИНТЕРЦЕРТ ви нуди независни, објективни и професионални проверки и сертификација од компетентни вработени. Проверките, надзорот и (ре) сертификацијата, т.е. оценување на системите за управување од страна на ИНТЕРЦЕРТ ги спроведува тим од специјализирани, компетентни и високообразовани овластени проверувачи. Водечките проверувачи кои го предводат тимот се членови на Техничкиот комитет на Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија (ИСРМ) и Комисијата за тела за сертификација во рамките на Институтот за акредитација на Република Северна Македонија (ИАСРМ).

Васко Темелкоски е генерален директор на Интерцерт . Тој има повеќе од 15 години долгогодишно искуство во индустријата за управување со квалитет како ревизор за системи за управување со квалитет (ISO 9001), системи за заштита на животната средина (ISO 14001), системи за здравје и безбедност при работа (OHSAS), системи за управување со ИТ и услуги (ISO 27001). , 27701, 2000-1, 22301), Системи за управување против поткуп (ISO 37001).
Во 2016 година го започна Интерсерт, едно од првите акредитирани сертификациони тела од Институтот за акредитација на Република Македонија за:
• ISO 9001:2015,
• ISO 14001:2015 и
• ISO 45001:2018 стандарди.

Како такви, сите акредитирани сертификати од Intercert се носители на логото на IAF (Меѓународен форум за акредитација) и меѓународно признати.
Неговото претходно искуство вклучува работа за неколку големи консултантски компании во САД, вклучувајќи ги Pricewaterhouse Coopers, Mellon Financial Corporation, Mellon HR и Investment Solutions и Affiliated Computer Services.
Во 2018 година добил МБА диплома од престижниот Универзитет Шефилд, Велика Британија за генерален менаџмент.
Во моментов е претседател на техничкиот комитет за сертификациони тела при Институтот за акредитација на Република Македонија и член на техничкиот комитет за стандарди за управување со квалитет и туристички стандарди при Институтот за стандардизација на Република Македонија.


Виолета Ристова е ревизор за системи за управување со квалитет, животна средина и здравје и безбедност при работа. Магистрирала технички науки од областа на менаџмент и контрола на квалитетот на Универзитетот Св. “Кирил и Методиј“ на Машинскиот факултет во Скопје, со магистарска теза: „Специфичности на изведувањето на надворешна ревизија на интегриран систем за менаџмент“. Нејзиното претходно образование е исто така од областа на машинството на Машинскиот факултет во Скопје на Катедрата за мехатроника.

Јулијана Лазарова е металуршки инженер, со над 20 години искуство во областа на системи за управување. Таа ја започна својата кариера во Интерцерт во 2016 година како менаџер за квалитет. По планирањето на обуките за систем за управување со квалитет, животна средина и здравје и безбедност при работа, Јулијана стана ревизор на QMS , EMS и OH&MS . Таа има долгогодишно искуство во ревизија на различен опсег за различни стандарди.

Dodatne informacije

  • Adresa:
  • Jordan Mijalkov 44/2
  • Mesto:
  • Skopje, S. Makedonija
  • E-mail:
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Web site:
  • www.inter-cert.net
  • Matični broj:
  • 6427251
  • PIB:
  • 4030008050237
  • Godina osnivanja:
  • 2013
  • Broj sertifikata o akreditaciji:
  • ST 009
  • Izdat od:
  • Institut za akreditacija na RSM
  • Područje akreditacije:
  • sertifikacija sistema menadžmenta u skladu sa ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001