logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Menprom uspješno proveo četvrtu recertifikaciju Halal standarda

Dana 22.1.2020. godine u mesnoj industriji Menprom uspješno je provedena četvrta recertifikacija Halal standarda BAS 1049:2010, u skladu sa kojim Menprom posluje od 2008. godine.

 

Uvođenjem Halal certifikata i njegovom recertifikacijom Menprom je dokazao da su kvalitet i sigurnost proizvoda strateška vrijednost njihove kompanije. Sve sirovine koje koriste u proizvodnji nabavljaju se prema precizno utvrđenim standardima i sa porijeklom, a proces slijedljivosti kvaliteta sprovode sve do finalnog proizvoda na polici.

Halal certifikat daje garanciju da su u procesima prerade i obrade mesa i mesnih proizvoda poštovani najstrožiji higijenski zahtjevi i stroga pravila koje zahtijevaju islamski zakoni uz istovremeno poštivanje najviših zahtjeva kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda.

Ovom recertifikacijom Menprom je kao društveno odgovorna kompanija još jednom potvrdio najviši nivo kvaliteta i spremnost da udovolji zahtjevima potrošača i novih tržišta .

"Značajno smo podigli nivo konkurentnosti naših brandova na tržištu i pokazali smo da nam je stalo do kontinuiranog unapređenja našeg poslovanja i opravdanja povjerenje i očekivanja naših potrošača.", objavljeno je na LinkedIn profilu kompanije Menprom.

 

 

Izvor: LinkedIn