logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Kompanija Euro Meat iz Maglaja dobila Halal certifikat

Kompanija Euro Meat iz Maglaja, koja se bavi prometom mesa, dobila je Halal certifikat, čime se potvrđuje implementacija Halal standarda kvalitete u procesima nabave sirovine, proizvodnje i pakiranja te označavanja, skladištenja i distribucije proizvoda.

 

Ova kompanija od svog osnivanja u martu 2021. godine vrijedno radi na standardiziranju svog poslovanja i postizanja najvišeg nivoa u obezbjeđivanju kvalitetnih proizvoda i vrhunske usluge, tako da su već implementirali ISO 9001:2015 standard i HACCP sistem poslovanja, prenio je sajt Agencije za certificiranje halal kvalitete.

- Halal standard kvalitete kompatibilan je sa međunarodnim standardima upravljanja kvalitetom kao što su ISO, HACCP i drugi, a u određenom segmentu predstavlja i njihovu nadogradnju. Vjerujemo da će i ovaj korak, usmjeren na stalna unapređenja, biti dodatna vrijednost našim kupcima, a mi ćemo nastaviti sa implementacijom pozitivnih zahtjeva tržišta - izjavio je za Preporod.info Mirnes Mudrov, direktor firme Euro Meat.

Euro Meat je kompanija koja za tržište Bosne i Hercegovine osigurava visoko kvalitetno svježe i zamrznuto teleće, juneće, goveđe i pileće meso.

Na raspolaganju ima osam hladnjača kapaciteta skladištenja do 306 tona dnevno, savremenu opremu i deset specijaliziranih transportnih voznih jedinica, što im omogućava da naručeni proizvodi na adresi kupca budu u roku od 24 sata.

 

Izvor: eKapija