logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Bolnica Bijeljina prva u BiH dobila međunarodno priznatu akreditaciju za laboratorijsku dijagnostiku

Bijeljinska bolnica je prva medicinska ustanova sekundarne zdravstvene zaštite u BiH koja je implementirala standard ISO 15189, što je dokaz stalnog ulaganja u kvalitet zdravstvenih usluga i u novu opremu.

 

Ova akreditacija priznata je u više od 80 zemalja širom svijeta. Na taj način laboratorija može ostvariti saradnju i vršiti razmjenu podataka u ispitivanju ne samo u našoj državi već širom svijeta, prenosi portal Bijeljina danas.

Svaka medicinska laboratorija koja želi da generiše klinički tačne rezultate koji zadovoljavaju najviše etičke standarde i koji će biti putokaz ka tačnoj dijagnostici i pravilnom liječenju pacijenata treba da usvoje ISO 15189.

- Misija naše bolnice je da ostanemo najprepoznatljivija Bolnica sekundarnog nivoa i dijelom tercijalnog u sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske. Da bismo to i ostali, rukovodstvo sa našim direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem moralo je da radi i brine o kvalitetu usluga, a to se upravo dobija ovim standardima. U nizu standarda koje smo dobili, zvanično 18. aprila dobili smo i ISO 15089. Ovim standardom dokazujemo tri ključne komponente laboratorija: integritet, nepristrasnost i kompetentnost - istakla je prim. dr Nela Mitrović, zamjenik direktora za medicinska pitanja, konzervativne grane na konferenciji za novinare.

 

 

Izvor: bijeljina.org