logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Hrvatska akreditacijska agencija (HAA) lansirala aplikaciju za e-akreditaciju digitalnog poslovanja

Hrvatska akreditacijska agencija (HAA) pokrenula je aplikaciju e-Akreditacija u sklopu svog novog sustava usmjerenog na digitalizaciju poslovnih procesa.

Ova aplikacija omogućuje besprijekorne procese akreditacije, komunikaciju i razmjenu dokumenata između tijela za ocjenu sukladnosti (TOS) i osoblja i auditora HAA. Platforma nudi pristup specifičan za ulogu za svakog uključenog korisnika, osiguravajući prilagođeno iskustvo za tijela za sukladnost, ocjenjivače i interni tim.

Korisnici mogu pristupiti aplikaciji putem e-Građana, portala e-Akreditacije ili web stranice HAA-e. Za korištenje sustava korisnici trebaju računalo, pristup internetu i posebne sigurnosne vjerodajnice, poput digitalnog certifikata za elektroničko potpisivanje. HAA će također osigurati obuku za vanjske korisnike.

Platforma je dio projekta “ Jačanje kapaciteta Hrvatske akreditacijske agencije za razvoj akreditacijske sheme za podršku Zakonu o kibersigurnosti ” koji sufinancira Europska unija kroz Connecting Europe Facility.

Više detalja dostupno je u ovoj objavi Hrvatske akreditacijske agencije.