logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Bilten „Standardizacija“ 2/2023

Upravo je objavljen najnoviji broj biltena „Standardizacija“, za drugi kvartal ove godine. Najvažniji događaj za standardizaciju, koji je obeležio ne samo ovaj period, već i celu tekuću godinu, bilo je Generalno zasedanje evropskih organizacija za standardizaciju.

 

Institut je bio ovogodišnji domaćin delegacijama iz 34 evropske zemlje, koje su od 19. do 22. juna u Beogradu obavile brojne sastanke.

Glavna tema broja je zasedanje, kao i intervju sa generalnim direktorom CEN-a i CENELEC-a. Pored toga, predstavljeni su još neki od učesnika i njihovi utisci. U fokusu se nalaze i tri decenije jedinstvenog evropskog tržišta, što je bila jedna od tema razmatranih na nedavno održanom zasedanju.

Institut je ovom prilikom posvetio pažnju sponzorima zasedanja, zahvaljujući kojima je omogućeno da izuzetno zahtevna organizacija ovog događaja ispuni sva očekivanja.

Iz međunarodne i evropske standardizacije prikazana su dva zanimljiva događaja koja su se desila u proteklom periodu, a u rubrici o inovacijama upoznajemo čitaoce sa prvim domaćim akceleratorom za start ap preduzetnike. Isto tako, predstavljamo stručnjaka koji je, kao prošlogodišnji dobitnik evropske nagrade za inovacije, bio gost na CEN/CENELEC zasedanju u Beogradu.

U nacionalnom sistemu infrastrukture kvaliteta je takođe bilo više zanimljivih događaja i novosti u proeklom periodu.

Zbog svoje specifičnosti i posebne važnosti, ovaj bilten biće preveden na engleski jezik, kako bi bio dostupan telima za standardizaciju i njihovim pratiocima u celoj Evropi.

 

 

Izvor: iss.rs