logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Sednica Skupštine Instituta za standardizaciju Srbije 2023

Druga redovna sednica Skupštine Instituta za standardizaciju Srbije u 2023. godini održana je 7. novembra 2023. godine, u prostorijama Instituta.

 

Sednicu je otvorila predsednica Skupštine Instituta Tanja Petrović (Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda Ministarstva privrede), koja je pozdravila prisutne i izrazila zadovoljstvo jer je ova sednica posle dužeg vremena ponovo organizovana uživo.

Na ovoj sednici predstavljen je Izveštaj direktora o radu Instituta za standardizaciju Srbije između dve sednice skupštine, a u skladu sa ovlašćenjima Skupštine usvojen je Predlog plana donošenja srpskih standarda i srodnih dokumenata za 2024. godinu (ovaj predlog dostupan je na sledećem linku: https://iss.rs/sr_Cyrl/download/page-section/document/14993 ). Takođe, dnevnim redom bilo je predviđeno i informisanje članova o Generalnom zasedanju evropskih organizacija za standardizaciju koje je održano u Beogradu od 19. do 22. juna 2023. godine, kao i informisanje o Izveštaju o izvršenom nadzoru nad zakonitošću rada organa i finansijskom poslovanju Instituta za standardizaciju Srbije u 2023. godini, koji je pripremio Nadzorni odbor Instituta, a predstavio ga je predsednik Nadzornog odbora Mile Mitrović.

U završnom delu članovi su glasali o tome na koji način će se održati naredna sednica Skupštine. Većina članova je podržala odluku da naredna sednica Skupštine Instituta bude održana uživo.

 

 

Izvor: iss.rs