logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

ISS učestvovao na PR okruglom stolu u organizaciji CEN i CENELEC u Beču

Prošlonedeljni dvodnevni PR okrugli sto u Beču, sa oko 40 predstavnika evropskih organizacija za standardizaciju, među kojima je punopravni član i Institut za standardizaciju Srbije, doneo je dogovor o intenzivnijoj saradnji u 2024. godini.

 

Budući kvartalni onlajn sastanci imaće za cilj da odgovore sve većim zahtevima tržišta kada su u pitanju načini komunikacije.

Ova godina za ISS je posebno značajna jer je bio domaćin Generalne skupštine CEN-CENELEC-a. Iako je po prvi put ovaj događaj trajao četiri dana i preko 200 učesnika pohvalilo organizaciju domaćina, a s obzirom da je u pitanju interni događaj CEN-CENELEC-a, ISS sa njim nije mogao da učestvuje u nominacijama za nagrade za standarde, koje se od 2023.godine dodeljuju u tri kategorije. Od ukupno 22 nominacije, nagrade za PR kampanje dobili su DIN (Nemački institut za standardizaciju) i HZN (Hrvatski zavod za norme). U oblasti društvenih mreža dobitnici su Izrael i Slovenija, dok su u okviru organizacije događaja nagrade dobile Španija i Holandija.

Kao predstavnik za odnose sa javnošću i marketing u Institutu za standardizaciju Srbije, koleginica Aleksandra Bogdanović je zajedno sa kolegama iz drugih zemalja aktivno učestvovala u utvrđivanju i razmatranju zahteva tržišta i u svim drugim segmentima konferencije, koja ima dugoročni cilj da trasira put promociji standarda i upoznaje širu javnost sa ulogom standarda u napretku društva u celini.

Ovaj okrugli sto je za Institut posebno bitan jer se sledeće godine obeležava značajan jubilej – 90 godina standardizacije u Srbiji, a to je svakako događaj u okviru kojeg će načini komunikacije imati izuzetno važnu ulogu.

 

 

Izvor: iss.rs