logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

ISS domaćin Generalne skupštine CEN-a i CENELEC-a od 19. do 22. juna

Kao što smo već najavili ovde, posle višemesečnih aktivnosti u kooperaciji CEN/CENELEC Menadžment centra i Instituta za standardizaciju Srbije (ISS), 6. aprila je zvanično počelo prijavljivanje nacionalnih tela za standardizaciju za učešće u Generalnoj skupštini CEN-a i CENELEC-a,

koja se ove godine prvi put dešava u Srbiji, u periodu između 19. i 22. juna.

 

Vest o tome da je Institutu za standardizaciju Srbije, kao nacionalnom telu za standardizaciju, ukazana čast da ove godine bude domaćin Generalne skupštine najavljena je još prošle godine u Pragu, tokom prethodnog zasedanja skupštine. Tada su putem promotivnog spota Instituta svi predstavnici nacionalnih tela za standardizaciju iz Evrope dobili prvu pozivnicu za ovaj događaj, koji se svake godine organizuje u drugoj zemlji članici.

Aktivnosti u vezi sa organizacijom Generalne skupštine počele su odmah nakon toga, a juče je Menadžment centar CEN-a i CENELEC-a zvanično uputio poziv svim zemljama članicama da prisustvuju ovom događaju. Kako se očekuje, u Beograd će tom prilikom doći više od 200 predstavnika nacionalnih tela za standardizaciju, iz 34 zemlje Evrope i sveta, koji će tokom četvorodnevnog zasedanja odlučivati o daljim pravcima razvoja evropske standardizacije.

Pored toga, ovaj događaj će biti prilika da se naša zemlja predstavi i kao atraktivna destinacija za investicije.

S tim u vezi, Institut poziva i zainteresovane kompanije, koje su u svoje sisteme uvele značajne standarde i koje prepoznaju ulogu standarda u unapređenju sopstvenog poslovanja, da nam se obrate ukoliko su zainteresovane da postanu sponzori ovog događaja. Konačna lista sponzora još uvek nije gotova, a svi zainteresovani mogu nam se obratiti putem telefona:
011/3409 388 ili 011/3409 301, ili putem e-pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 

Izvor: iss.rs