logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Prvi poziv za naučno stručni skup 2024 - AKSS

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije - AKSS je objavila Prvi poziv za 26. nacionalni i 12. međunarodni naučno stručni skup Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost.

 

Tim povodom, predsednik Asocijacije za kvaliteta i standardizaciju Srbije, Prof.dr Zoran Punoševac je objavio saopštenje za javnost koje vam ovim putem prenosimo u potpunosti:

 

Dragi koleginice i kolege,

Poštovani prijatelji i saradnici

Ovom prilikom želimo da sa vama podelimo nekoliko informacija:

Sa zadovoljstvom obaveštavamo vas o izuzetno visokoj oceni zadovoljstva učesnika na održanom naučno-stručnom skupu ″Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost″, koji je trajao od 17. do 19. maja 2023. godine. Prosečna ocena zadovoljstva iznosi izvanrednih 9,54, a pojedinačne ocene kriterijuma možete videti u priloženom grafiku.

slika za akss prvi poziv unutra

 

Želimo da vas obavestimo o nekoliko značajnih aktivnosti Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije nakon uspešno organizovanog 25. nacionalnog i 11. međunarodnog naučno-stručnog skupa:

1. Asocijacija je bila suorganizator VII naučno-stručne konferencije ″Trendovi u poslovanju 2023″ u saradnji sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija „Prof. dr Radomir Bojković” pod pokroviteljstvom grada Kruševca, Biznis inkubatora iz Kruševca i Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, Beograd (PEP), održane 29.09.2023. godine.

2. Privredna komora Beograda realizovala je radionicu "DAY – 0“ – UVOD U LEAN SIX SIGMA", u saradnji sa sertifikacionim telom Bureau Veritas i uz podršku Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije.

3. Aktivno smo učestvovali u radu Saveta za kvalitet Republike Srbije, gde je na drugoj sednici saveta za kvalitet održanoj 3. oktobra 2023.godine predsednik prof. dr Zoran Punoševac izložio svoje viđenje na temu Mogući pravci rada Saveta za kvalitet Republike Srbije.

4. Učestvovali smo na tradicionalnoj 32. po redu Nedelji kvaliteta u organizaciji FQCE u periodu 9-10. novembar 2023. godine.

5. Kulturno-umetničkom društvu 14. Oktobar smo na svečanoj akademiji u Kruševačkom pozorištu dodelili zahvalnicu za doprinos uspešnosti rada Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije.

6. Potpisali smo sporazum o poslovno tehničkoj saradnji sa Institutom za standardizaciju Srbije, omogućavajući članovima Asocijacije besplatan pristup deset standarda u narednih godinu dana.

7. Učestvovali smo 30. novembra na svečanosti obeležavanja jubileja 150 godina metrologije u Srbiji u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Direkcije za mere i dragocene metale.

8. Završena je monografija povodom 25. godina organizovanja naučno-stručnog skupa.

9. Održan je niz sastanaka i konsultacija sa predstavnicima relevantnih institucija u vezi sa organizacijom 26. nacionalnog i 12. međunarodnog naučno-stručnog skupa, gde je između ostalog dogovoreno da i ove godine suorganizator skupa bude Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

Hvala vam na dosadašnjoj podršci i radujemo se budućim uspesima!

 

Šta je to što planiramo za naredni period?

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da nastavljamo tradiciju organizovanja naučno-stručnog skupa pod nazivom "SISTEM KVALITETA USLOV ZA USPEŠNO POSLOVANJE I KONKURENTNOST".

26.nacionalni i 12.međunarodni skup će se održati u periodu od 29. do 31. maja 2024. godine. Mesto održavanja biće naknadno određeno imajući u vidu da su pregovori još uvek u toku. Više informacija o samom skupu možete naći u PRVI POZIV 2024.

I ovaj skup predstavlja izuzetnu priliku za stručnjake, istraživače, studente i poslovne ljude da podele svoja iskustva, najnovija saznanja i inovacije u oblasti infrastrukture kvaliteta.

Svi zainteresovani, autori radova i učesnici mogu prijaviti svoje učešće pridržavajući se definisanih rokova, a više informacija o postupku prijave možete pronaći na sajtu Asocijacije.

Takođe, pozivamo sve zainteresovane organizacije da se i ove godine prijave na konkurs za nagradu OBUKOM DO KVALITETA POSLOVANJA putem linka OVDE.

Detaljnije o konkursu i nagradi možete pročitati na https://aqss.rs/obukom-do-kvaliteta-poslovanja/

Radujemo se vašem prisustvu na ovom značajnom skupu i verujemo da će doprineti daljem razvoju i unapređenju infrastrukture kvaliteta u Srbiji.

Pored ovoga koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane na 25. međunarodnu konferenciju KVALITETA – JUČER, DANAS, SUTRA u organizaciji Hrvatskog društva menadžera kvaliteta u Šibeniku u periodu 20-22.marta 2024.godine. Članovi Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije imaju popust na kotizaciju.

 

Srdačan pozdrav,

Prof.dr Zoran Punoševac, predsednik

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije