logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Održana „Nedelja kvaliteta 2024“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede, održana je 33. po redu, manifestacija Nedelja kvaliteta 2024, 6. i 7. marta u Privrednoj komori Srbije. Organizator „Nedelje kvaliteta 2024“ je Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

 

Na svečanom otvaranju ove manifestacije, Nikola Vitas, v.d. pomoćnika ministra privrede iz Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda ukazao je da je u prethodnom periodu Ministarstvo privrede postavilo stabilan pravni i institucionalni okvir u oblasti standardizacije, metrologije, akreditacije i ocenjivanju usaglašenosti i da kontinuirano radi na njegovom unapređenju.

„Danas više nego ikada ranije postoji neophodna potreba da zajedničkim snagama svih ključnih institucija infrastrukture kvaliteta da stvaramo odgovarajući privredni ambijent kojim se obezbeđuju preduslovi za održivi ekonomski rast, nesmetan plasman proizvoda na jedinstveno tržište EU, odnosno podizanje sveukupnog nivoa konkurentnosti srpske privrede“ rekao je Vitas.

Vitas je istakao da Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, pored mnogih podsticaja privrednicima, sprovodi program za sufinansiranje troškova za usluge iz oblasti infrastrukture kvaliteta.

„Ministarstvo privrede je za realizaciju „Programa podrške razvoju konkurentnosti“ obezbedilo sredstva u iznosu od 100 miliona dinara“ rekao je pomoćnik ministra Vitas.

Ova manifestacija okuplja eksperte iz oblasti kvaliteta – stručnjake iz privrede i nauke, sa ciljem da se ukaže na nove trendove i zahteve unapređenja kvaliteta na putu ka poslovnoj izvrsnosti, uz mogućnost razmene iskustava i druženja sa poslovnim partnerima.

 

 

Izvor: pks.rs