logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Standardi još bliži inženjerima

Četiri novoformirana Informativna centra u regionalnim centrima Inženjerske komore Srbije (IKS) u Kraljevu, Čačku, Požarevcu i Boru svojim članovima omogućavaju slobodan uvid u tekstove srpskih standarda.

 

Olakšana dostupnost srpskih standarda preko novoformiranih Informativnih centara jeste rezultat proširene saradnje Instituta i Inženjerske komore Srbije.

Danas je održan sastanak sa predstavnicima pomenuta četiri Informativna centra. Na sastanku su, između ostalog, predstavljene usluge Instituta, sa posebnim osvrtom na Portal za građevinske proizvode, koji pruža informacije o propisima i standardima za trgovinu građevinskim proizvodima na domaćem i jedinstvenom evropskom tržištu.

Saradnja IKS i Instituta, koja traje već niz godina i realizuje se kroz sporazume o saradnji, usmerena je na to da se inženjerima iz oblasti planiranja i izgradnje, članovima IKS, pruži mogućnost da na brz i jednostavan način dođu do najnovijih informacija iz standarda koje su im neophodne za njihov profesionalni rad.

 

 

Izvor: iss.rs