logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Poziv svim zainteresovanim stranama za dostavljanje liste standarda

Institut za standardizaciju Srbije započinje aktivnosti na izradi Plana donošenja srpskih standarda i srodnih dokumenata za 2025. godinu, koji treba da obuhvati sve standarde koje zainteresovane strane u Republici Srbiji identifikuju kao neophodne za obavljanje aktivnosti.

 

Zato pozivamo sve zainteresovane strane da dostave liste standarda i srodnih dokumenata koje Institut treba da obuhvati svojim planom donošenja za 2025. godinu.

Liste standarda treba pre svega da sadrže:

nove projekte ili revizije postojećihizvornih srpskih standarda,
međunarodne standarde koje je potrebno preuzeti na srpskom ili engleskom jeziku i samo one evropske standarde koje je potrebno doneti na srpskom jeziku.
Kada je reč o identifikovanju standarda koje treba preuzeti na srpskom jeziku, skrećemo pažnju na to da Institut raspolaže ograničenim resursima za prevođenje evropskih i međunarodnih standarda i da je stoga poželjno da zainteresovane strane obezbede potrebne inicijalne prevode standarda.

Predlažemo da se prilikom izrade lista standarda koristi obrazac koji se može preuzeti ovde.

Osobe za kontakt u Institutu su:

1. Radiša Knežević, rukovodilac Sektora za opšte oblasti standardizacije (tel. 011/3409-303, E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.), za informacije o standardima u opštim oblastima standardizacije,

2. Goran Bajić, rukovodilac Sektora za elektrotehničku standardizaciju (tel. 011/3409-306, E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.), za informacije o standardima u oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija i telekomunikacija.

Molimo Vas da nam popunjen obrazac dostavite na sledeće adrese: Institut za standardizaciju Srbije, ul. Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd ili na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., najkasnije do 21. juna 2024. godine.

 

Izvor: iss.rs