logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Doneta strategija ATS-a za period od 2024. do 2026. godine

U proteklom periodu, Upravni odbor Akreditacionog tela Srbije doneo je strateški plan ATS-a za period od 2024. do 2026. godine koji između ostalog postavlja ciljeve: rasterećenje privrede; prelazak na potpuno digitalno okruženje i uključenje veštačke inteligencije; izrada novog zakonadavnog okvira za akreditaciju; širenje na nove oblasti akreditacije shodno potrebama privrede.

 

"U ovom periodu, naša organizacija je pred izazovima koji zahtevaju reformatorski pristup i odlučnost u ostvarivanju ciljeva koji će postaviti temelje za našu dalju uspešnost i uticajnost u domenu akreditacije.

Uz istrajnost u očuvanju naše reputacije, želimo da ATS povrati svoj stari ugled kao vodeće akreditaciono telo u regionu. To podrazumeva ne samo očuvanje već i unapređenje ugleda kroz transparentnost, pouzdanost i doslednost u našem radu. Istovremeno, težimo otvaranju novog profila koji će odražavati naše nove ciljeve, tehnološke inovacije i proaktivni pristup u rešavanju potreba naših klijenata.

U poglavlju 6 ovog strateškog plana ATS-a koje glasi: “Akcioni plan sprovođenja ATS strategije 2024-2026”, predstavljeni su specifični ciljevi sa merama radi boljeg razumevanja i vrednovanja uloge akreditacije i uključivanje akreditacije prilikom uvođenja novih politika i propisa u relevantnim oblastima od strane kreatora politika i zakonodavaca u Republici Srbiji."

Strateški plan ATS-a za period od 2024. - 2026. godine možete pogledati OVDE:

                  ATS_STRATEŠKI_PLAN_2024-2026_FINALNI_UO-17.04.2024.pdf

 

 

Izvor : ats.rs