logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

RGZ započeo primenu ISO standarda i veštačke inteligencije u borbi protiv korupcije

Republički geodetski zavod započeo je implementaciju ISO 37001 standarda protiv mita.

 

Za potrebe potpune i efikasne primene međunarodnih standarda, RGZ je počeo da koristi i veštačku inteligenciju. Stav RGZ-a prema mitu je jasan: imamo nultu toleranciju prema korupciji.

Održana je i prva radionica za rukovodioce službi za katastar nepokretnosti iz cele Srbije kako bi se stekla neophodna znanja i veštine za primenu ovog standarda u svakodnevnom poslovanju.

Ova obuka je deo šireg plana usklađivanja sa međunarodnim standardima, čime RGZ podiže kvalitet, efikasnost, bezbednost i održivost podataka i poslovanja na viši nivo. Posvećenost integritetu i etičkom ponašanju je od posebne važnosti u ovoj oblasti, i RGZ je istinski opredeljen za sprečavanje, otkrivanje i reagovanje na mito.

Podsećamo da je RGZ krajem prošle godine sertifikovan prema ISO 9001, 27001 i 27701 standardima od strane jednog od najstarijih evropskih sertifikacionih tela, TUV Austria, što potvrđuje našu posvećenost kvalitetu, sigurnosti informacija i zaštiti privatnosti.

Jedan od najvažnijih koraka u unapređenju našeg poslovanja je uvođenje veštačke inteligencije za primenu i implementaciju ISO standarda. Ovo inovativno rešenje omogućava RGZ-u da brže i efikasnije identifikuje potencijalne rizike i nepravilnosti, što dodatno jača našu borbu protiv korupcije.

Kroz ove inicijative, RGZ pokazuje svoju predanost transparentnosti, dostupnosti, efikasnosti i pouzdanosti, s ciljem da građanima Srbije pruži što kvalitetnije i sigurnije usluge.

 

Izvor: rgz.gov.rs