logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Dostupan je novi broj biltena „Standardizacija”

ISS(Institut za standardizaciju Srbije) predstavio je novi broj  biltena koji je ovoga puta posvećen značaju standardizacije u zaštiti od atmosferskog pražnjenja.

 

Ova tema je posebno važna u ovo doba godine, kada nestabilne vremenske prilike mogu ugrožavati infrastrukturu i bezbednost. Istražujemo ključne aspekte zaštite i kako standardi doprinose većoj sigurnosti i efikasnosti.

U ovom broju predstavljeno je  preduzeće „Anti Atom”, koje aktivno učestvuje u radu Komisije za standarde N081, Zaštita od atmosferskog pražnjenja. Takođe, saznaćete nešto više o Komisiji N081 i njenom značaju za našu bezbednost.

U rubrici „Zanimljivosti iz evropske i međunarodne standardizacije” ISS donosi novine u vezi sa pametnim mrežama, koje menjaju način upravljanja elektroenergetskim sistemima.

Ekskluzivni intervju sa Jelenom Dobrić, profesorkom na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i članicom komisije za standarde U250-3,4,9, pruža dublji uvid u rad evropskih tehničkih tela za standardizaciju. Profesorka Dobrić govorila je o podizanju svesti o standardima među studentima i svojoj novoj knjizi „Čelične konstrukcije u zgradarstvu“.

ISS deli I najnovije vesti iz nacionalne infrastrukture kvaliteta, predstavljajući dostignuća njihovih stručnjaka u oblasti standardizacije.

Novi broj biltena možete pronaći ovde.

 

Izvor: iss.rs