logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Konkurs za dodelu sredstava za proizvođače jakih alkoholnih pića za uvođenje SRPS ISO 9001 i 22000 i HACCP u 2024. AP Vojvodina

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam pokreće novi konkurs namenjen proizvođačima jakih alkoholnih pića na teritoriji AP Vojvodine.
 
Sredstva po ovom konkursu dodeljuju se za finansiranje troškova sertifikacije i standardizacije proizvođača, sa ciljem unapređenja sistema menadžmenta kvalitetom i sistema bezbednosti i ukupnog kvaliteta hrane na području AP Vojvodine u 2024. godini, saopštila je Pokrajinska vlada.
 
Ukupna sredstva koja je resorni sekretarijat opredelio za ove namene iznose 984 hiljada dinara.
 
Resorni sekretar Nenad Ivanišević naglasio je da je reč o pilot projektu, kao i da je ovaj proces besplatan za proizvođače, jer sve troškove sertifikacije i standardizacije snosi sekretarijat.
 
- Svakog dana ističemo ono najbolje iz Vojvodine i sve što turisti ne mogu da probaju nigde u svetu. Da bismo to mogli kvalitetno da predočimo domaćim i stranim turistima, proizvođačima rakije kao nečega što jeste autentično sa ovih prostora, možemo da omogućimo da ostvare sve standarde koji su im neophodni da bi se ravnopravno pojavili na domaćem i stranom tržištu", ukazao je Ivanišević.
 
On je dodao da su u tome ključni jedinstvena standardizacija, najkvalitetniji proizvodi i globalna promocija proizvoda sa teritorije AP Vojvodine.
 
Pravo na sertifikat dodeljuje se na tri godine, a nosioci sertifikata mogu da obnove zahtev za resertifikaciju za naredni sertifikacioni period.
 
 
Pravo učešća na ovom konkursu imaju pravna lica i preduzetnici sa teritorije AP Vojvodine.
 
Podnosilac prijave mora biti upisan u registar privrednih subjekata, zatim u centralni registar objekata u poslovanju sa hranom i u registar proizvođača jakih alkoholnih pića kod nadležnog ministarstva, te mora imati prebivalište i sedište na teritoriji AP Vojvodine.
 
Prijave za konkurs, sa ostalom pripadajućom dokumentacijom, podnose se zaključno sa 9. septembrom 2024. godine i to na adresu Društva za sertifikaciju sistema menadžmenta "Pancert" doo Novi Sad, koje formalno sprovodi konkurs.