logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Objavljeni pobednici video konkursa o značaju korišćenja standarda

Institut za standardizaciju Srbije (ISS) objavio je pobednike svog video konkursa, dokazujući da čak i naizgled obične teme poput standarda mogu da izazovu kreativnost i fascinaciju.

  • Danilo Trifunović, koji je osvojio prvu nagradu, napravio je snažan video o razornom požaru u Baltimoru. Njegov video se fokusirao na to kako je nedostatak standardizovanih protivpožarnih hidranta doprineo širenju požara, naglašavajući spasonosni značaj primene jedinstvenih standarda u infrastrukturi javne bezbednosti.

  • Marko Alilomov, drugoplasirani, napravio je upečatljiv video o saobraćajnim standardima. On je demonstrirao kako jedinstveni propisi za saobraćajne znakove, oznake na putu i bezbednosna obeležja vozila pomažu u sprečavanju nesreća i održavanju puteva bezbednim za sve.

  • Marija Brkić, na trećem mestu, udubila se u složenost AI i deepfake tehnologija. Njen video istražuje kako standardi mogu regulisati ove napredne tehnologije kako bi se osigurala etička upotreba i sprečila zloupotreba u oblastima medija i bezbednosti.

  • Vanja Drinić, koja je zauzela četvrto mesto, pozabavila se univerzalnom frustracijom nedoslednih veličina odeće. Njen duhovit pogled na to kako bi standardizovana veličina mogla da olakša kupovinu odjeknuo je kod gledalaca.

Ovo takmičenje je pokazalo posvećenost ISS-a da javnost upozna sa ključnom ulogom koju standardi igraju u svakodnevnom životu, od bezbednosti saobraćaja do tehnoloških inovacija.

Za više detalja, posetite ovaj post na zvaničnom sajtu ISS-a ili pogledajte nagrađene video zapise ovde.