logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Završnom ceremonijom u Beogradu zatvorena manifestacija "90. godina standardizacije u Srbiji"

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu 10. oktobra 2024. godine održana je završna svečanost povodom zatvaranja manifestacije obeležavanja 90 godina standardizacije u Srbiji.

Manifestacija je u organizaciji Instituta za standardizaciju Srbije okupila brojne zapažene goste, među kojima su državni sekretar Ministarstva privrede Vladimir Arsenović, koji je otvorio svečanost, kao i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i raznih nacionalnih tela za standardizaciju iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Češke Republike.

Pored uručenih nagrada, prisutnima su se obratili i bivši direktora Instituta (2007–2015) Ivan Krstić i vd direktora Instituta Tatjana Bojanić. Posebno priznanje za doprinos standardizaciji dobili su Sonja Gezović, Ljiljana Miličić, Mirjana Malešev, Nataša Simić, Snežana Pantelić, prof.dr Aleksandar Gajić i prof.dr Jovan Elazar. Plakete su dodeljene i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Akreditacionom telu Srbije i Upravi za mere i dragocene metale.

Sledećeg dana održana je tribina na temu Obrazovanje u standardizaciji. Unoverzitetska biblioteka je istog dana otvorila izložbu Standardizacija kroz štampu i pokrenula Informacioni centar za standarde, koji je svim korisnicima biblioteke omogućio elektronski pristup kompletnoj zbirci srpskih standarda.

Ako želite da saznate više o tome kako je Srbija obeležila devet decenija standardizacije, pročitajte našu prethodnu objavu.

Više informacija o završnoj svečanosti proslave dostupno je u ovoj objavi Instituta za standardizaciju Srbije.