logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Ekspert ISS-a imenovan za predstavnika Istočne Evrope u ISO komitetu za cirkularnu ekonomiju

Kao član nekoliko komisija za standarde Instituta i kao imenovani predstavnik zemalja Istočne Evrope u CAG-u (Chair Advisory Group) u okviru ISO/TC 323, Cirkularna ekonomija, dr Vladica Čudić prisustvovala je prošle nedelje u Parizu prvom sastanku ove savetodavne grupe.

 

Pored nje, sastanku su prisustvovali i imenovani članovi iz Francuske, Holandije, Japana i Ruande, a ovaj sastanak je bio prilika da se razmene iskustva, kao i da se razmotre mogućnosti proširenja saradnje sa predstavnicima drugih zemalja, da se utvrde okviri i smernice za sprovođenje aktivnosti svih uključenih organizacija kako bi se, što je moguće više, povećao doprinos održivom razvoju.

Tokom ovog sastanka je razmatran predlog strateškog plana rada ISO/TC 323, a istovremeno je zaključeno i da je potrebno proveriti da li se kod svih predloga novih projekata poklapaju predlozi za ciljeve održivog razvoja.

Inače, nominovani članovi su u obavezi da u naredne tri godine daju predloge za izradu publikacija, da promovišu upotrebu standarda u okviru ove radne grupe i da razmatraju predloge novih radnih oblasti. Predstavnicu Instituta je, inače, za rotirajućeg člana internim glasanjem izabrala 61 zemlja članica Komiteta 323.

 

 

Izvor: iss.rs