logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Bezbednost avanturista – standard na srpskom jeziku o ovoj vrsti turizma

Bilo da se radi o planinarenju, ronjenju, raftingu, kanjoningu, bandži-džampingu ili bilo kojoj drugoj uzbudljivoj aktivnosti na otvorenom, bezbednost učesnika je na prvom mestu.

 

Aktivnosti avanturističkog turizma uključuju rizike, pa pružaoci usluga moraju njima upravljati. Kao organizator avanturističkog turizma, imate obavezu da predvidite sve potencijalne rizike, pažljivo i detaljno isplanirate aktivnost i ne smete zanemariti ili propustiti nijedan važan korak u planiranju. ISO 21101 je osmišljen da pruži sistematski pristup bezbednosti.

Imajući u vidu da je turizam u usponu u Republici Srbiji, te da sve više domaćih i stranih turista dolazi sa željom da iskusi avanturu u raznim predelima naše zemlje, Institut za standardizaciju Srbije donosi standard SRPS ISO 21101, Avanturistički turizam - Sistemi menadžmenta bezbednošću – Zahtevi, na srpskom jeziku. Ovaj standard vam nudi jednostavna i detaljna uputstva koja pomažu svim kompanijama, bez obzira na to da li su male ili velike, da razvijaju, primenjuju i kontinuirano poboljšavaju svoj sistem menadžmenta bezbednošću.

Primena standarda SRPS ISO 21101 pomoći će vam da:

 poboljšate sigurnosne performanse,

 ispunite očekivanja u pogledu bezbednosti učesnika i osoblja,

 demonstrirate učesnicima da primenjujete najbolju praksu,

 povećaćete vašu reputaciju na tržištu.

 

 

Izvor: iss.rs