logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Mlekara Šabac investirala u Data Matrix tehnologiju - Sve informacije o proizvodu potrošači dobijaju kroz mobilnu aplikaciju

Mlekara Šabac je u tehnologiju obeležavanja i praćenja proizvoda (Data Matrix) uložila 800.000 EUR i tako odgovorila na nedavno uvedene zahteve ruskog tržišta, saopšteno je iz ove kompanije.
- Mi smo tako postali prva srpska mlekara koja je izvezla proizvode usklađene sa Data Matrix tehnologijom i time u potpunosti odgovorila na nedavno uvedene zahteve ruskog tržišta na kojem smo prisutni više od 10 godina i gde sada svaki proizvod mora biti obeležen QR kodom - izjavio je Nenad Ilić, direktor sektora održavanja, energetike i investicija u Mlekari Šabac.
Data Matrix tehnologija predstavlja sveobuhvatan track & trace sistem koji prati svaki proizvod – u kompletnom lancu, od proizvodnje do plasiranja na police u radnjama.
- Obeležavanje svakog proizvoda jedinstvenim DM kodom predstavlja tehnologiju koja potrošačima na jednostavan i brz način, korišćenjem aplikacija na telefonu, daje sve informacije o samom proizvodu - navodi se u saopštenju.
Izvor: eKapija.com