logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Radionica u oblasti infrastrukture kvaliteta u okviru bilateralne saradnje sa Češkom Republikom

Predstavnici Ministarstva privrede, Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda i predstavnici Kancelarije za standarde, metrologiju i ispitivanje Češke Republike (UNMZ) održali su radionicu na temu ACAA pregovora i ostalih aktuelnih tema u oblasti infrastukture kvaliteta.

 

U periodu od 3. – 7. marta 2022. godine, predstavnici Ministarstva privrede, Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda i predstavnici Kancelarije za standarde, metrologiju i ispitivanje Češke Republike (UNMZ,) održali su radionicu na temu ACAA pregovora i ostalih aktuelnih tema u oblasti infrastukture kvaliteta.

Na održanom skupu poseban naglasak je bio na razmeni iskustava Češke strane o digitalnim uslugama u oblasti infrastrukture kvaliteta, ACAA pregovorima i uticaju na sistem infrastukture kvaliteta, notifikaciji i nadzoru nad radom tela za ocenjivanje usaglašenosti, kao i na temu postupka kontrolisanja i održavanja dečjih igrališta i izradi vodiča ili priručnika za primenu zahteva srpskog propisa.

Češki partneri su održali prezentaciju o relevantnom zakonodavstvu u EU i Češkoj Republici i iskustvima u primeni propisa u ovoj oblasti.

 

 

Izvor: tehnis.privreda.gov.rs