logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Studentizacija standardizacije

Da bi se obezbedila adekvatna priprema sadašnjih akademaca, ne samo za učestvovanje u procesu donošenja standarda, već i za razvoj profesionalne karijere, već sada je potrebno preduzeti korake u tom pravcu.

 

Imajući to u vidu, Međunarodni institut za standarde sledeće generacije (ISINEG) pokrenuo je projekat koji obuhvata više serija ISINEG studentskih radionica u okviru kojih su mladi iz različitih zemalja upoznati sa svrhom međunarodnih standarda. Kako bi se odgovarajuća pažnja posvetila svakoj pojedinačnoj državi i svakom sistemu školstva, organizovane su i radionice na nacionalnom nivou. Voditelj ovih radionica je međunarodni stručnjak sa velikim iskustvom u standardizaciji, gđa Mojdeh Tabari.

Onlajn radionica namenjena studentima i profesorima iz Srbije biće održana 27. septembra ove godine, sa početkom u 11 sati. Na njoj će biti predstavljeno viđenje standardizacije iz ugla svetskih stručnjaka, a takođe i priča domaće predstavnice o međunarodnoj radionici za studente.

Uslov za učestvovanje je poznavanje engleskog jezika.

Link za prijavu: https://forms.gle/CXLNsMggqhUCzbpf8.

Budućnost standardizacije nesumnjivo pripada novim generacijama inženjera i drugih eksperata koji će, kao stvaraoci međunarodnih standarda, uticati na tokove globalnog razvoja.

Studentizacija je počela. Pozivamo naše studente da otvore vrata standardizacije i još jednom pokažu da mladi Srbije imaju potencijal, znanje i talenat.

 

 

Izvor: iss.rs